NRC: lees de papieren krant op de iPhone

NRC Handelsblad is te downloaden op de iPhone en iPod. In de applicatie kun je voor 1,59 euro de krant van vandaag of gisteren kopen, maar je hebt gratis toegang als je reeds digitaal abonnee bent.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

NRC Handelsblad op de iPhone nieuwe appDe papieren editie van NRC Handelsblad heeft zijn eigen universele iPhone- en iPad-applicatie gekregen. In de app kan de krant van die dag of de dagen daarvoor gekocht worden voor 1,59 euro per stuk. De al bestaande NRC voor iPad en NRC voor iPhone zijn met de komst van deze nieuwe app verdwenen.
Gebruikers van de nieuwe app gaan erop achteruit: de prijs van de krant is verhoogd naar €1,59 en mensen kunnen een gekochte krant nog maar 30 dagen bewaren.

Mensen die al een digitaal abonnement bij NRC hebben, kunnen in de nieuw verschenen NRC-app de artikelen uit de krant gratis lezen. In de app is eveneens het laatste nieuws voor iedereen gratis beschikbaar. De krant ziet er op de iPhone precies zo uit als op papier. Omdat de layout hetzelfde is, moet je naar beneden scrollen voor de onderkant van de pagina en moet je handmatig met twee vingers inzoomen totdat een artikel voor jou op de gewenste grootte is. Vrij lastig op het iPhone-scherm. Gelukkig kun je ook iets langer drukken op een stuk. Dan verschijnt het in op een aparte pagina. Het bevordert de leesbaarheid enorm.

Behalve de krant op de traditionele manier proberen te lezen, is er ook een andere weergave die wat statischer is. Daarbij verschijnt er een overzicht van artikelen. Klik een artikel aan en je ziet haar aparte pagina zonder opsmuk. Helaas vallen daarbij wel vaak foto’s weg.

De app is universeel en werkt ook op de iPad, waar hij vanzelfsprekend veel meer op zijn plaats is. Helaas synchroniseren de artikelen niet onderling. Van tevoren is het dus raadzaam om te bedenken op welke van de twee platformen je de krant wilt downloaden.

Downloaden: NRC (gratis)

NRC heeft als tijdelijke maatregel haar oude iPhone-applicatie weer beschikbaar gesteld. Ze zegt de problemen te betreuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 14:14
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen kranten, nrc reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.