Weatherwise: het weer op de iPad gevisualiseerd met thema’s

Het weerbericht en de weersvoorspelling kunnen op de iPad bekeken worden met Weatherwise. De applicatie bevat niet alleen veel overzichtelijke informatie over het weer, maar is aan te kleden met leuke thema's.

Weatherwise iPad robot thema headerWeerapplicaties zijn populair op de iPad en iPhone en daarom is het niet zo vreemd dat ontwikkelaars zich in steeds raardere bochten wringen om een weerapp uit te geven die iets anders doet dan de concurrentie. Weatherwise bevat een uitgebreide weersvoorspelling, maar valt op met de mogelijkheid om zelf thema’s toe te voegen aan de achtergrond. De app is gratis en het eerste thema wordt standaard meegeleverd.

Het standaardthema bestaat uit een geschilderde boom in een heuvellandschap. Er zit een vogelhuisje in en een touwtje bungelt in de wind. Met onze weersvoorspelling, 17 graden Celsius en lichte regen, is de plaat voorzien van grijze wolken, zachte regendruppels en een regenboog in wat flauw zonlicht op de achtergrond. Morgen wordt er ‘moderate rain’ verwacht en kleurt bijna de hele achtergrond rondom de boom donkergrijs. De andere dagen zijn eenvoudig aan te klikken in een overzicht rechts, waarbij een pictogram de dag samenvat. Een wittere regendruppel staat voor minder regen dan een grijze. Rechtsboven in beeld staat de huidige temperatuur die we zelf even op Celsius moesten instellen. Daaronder showt de knop Hourly Details en daarachter wacht de uitgebreide weerinformatie.

Hourly Details verdeelt de dag in periodes van 3 uur en laat het huidige weer en de eerstvolgende 9 periodes zien. Dat kan helaas alleen in de Engelse tijdsvorm, een 24-uurs schema is niet van de partij. Bij elk dagdeel staan de temperatuur, windrichting en windsnelheid. Klik op een dagdeel en er verschijnen nog meer gegevens, zoals de verwachte hoeveelheid regen, de luchtvochtigheid, zichtbaarheid en de kans op regen. Als je de gegevens van het huidige weer aantikt, zie je bovendien de tijdstippen van zonsopgang en -ondergang.

Weatherwise biedt momenteel drie andere thema’s die je in-app kunt aanschaffen voor 79 eurocent per stuk. Lost Robot toont een geschilderde robot die vastzit in het gras, Personas laat verschillende personen zien bij verschillende omstandigheden en The Woobles zijn eenogige monsters die je recht aankijken op een heuvellandschap. Je kan van alle thema’s meteen een preview zien.

Weatherwise is een fraaie weerapplicatie voor de iPad. We hopen dat er snel meer thema’s beschikbaar zijn, zodat de app pas echt ‘anders dan de rest’ voelt. Immers zijn er met Aelios Weather, Weather Motion HD en Weather HD al drie weerapplicaties op de iPad die sterk leunen op hun uiterlijk.

Downloaden: Weatherwise (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2011, 15:31
Categorie Het weer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.