NRC geeft iPad gratis bij krantenabonnement

NRC gaat een gratis iPad weggeven aan mensen die een tweejarig krantabonnement nemen. Eerder was de strategie om alles betaald te maken, maar NRC kiest nu voor de massa en betaalde achtergronden via apps.

Han-Menno Depeweg, uitgever van de Digitale NRC, heeft in een interview laten weten dat mensen die een tweejarig abonnement op NRC Handelsblad of NRC Next nemen, een iPad cadeau krijgen. Eerder was de strategie om alles betaald te maken, maar na anderhalf jaar nadenken werd besloten om een nieuwe weg in te slaan. “Online, wat nog niemand echt gelukt is om geld te verdienen, die strategie hebben we dus opzij geschoven,” zegt Depeweg. Het idee is om zoveel mogelijk publiek te trekken en mensen content en achtergronden te laten lezen op tablets zoals de iPad. Depeweg: “We geloven in betalen voor apps”.

Het blijft overigens niet beperkt tot de iPad, want bij de Samsung Galaxy Tab, een Android-tablet, krijg je bij aanschaf 6 weken gratis toegang tot de digitale krant. Bij NRC betaal je €39,95 per maand voor de papieren krant en €34,95 per maand voor het digitale exemplaar. Op de iPad worden maandelijks 150.000 kranten bekeken. Dat lijkt behoorlijk wat, maar in verhouding tot papier (6 miljoen kranten per maand) is het nog beperkt. De opmerking over de gratis iPad is na ongeveer 3:00 minuten in onderstaand filmpje te horen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2010, 19:52
Categorie Nieuws
Onderwerpen ipad, kranten, nrc reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.