NowThisNews: video-nieuwsapp van mede-oprichter Huffington Post

NowThisNews is een nieuwe nieuws-app voor de iPhone en iPad met alleen snel deelbaar video's, uit de Huffington Post-stal.

NowThisNews iPhone iPod touch iPadThe Huffington Post probeert met de website al een tijdlang aan de poten van traditionele kranten te zagen, maar nu heeft mede-oprichter Ken Lerer het ook gemunt op televisiezenders. Met zijn startup zamelde hij vijf miljoen dollar in voor een nieuwe manier van nieuws brengen: NowThisNews. De universele app bevat video’s van allerlei nieuwsonderwerpen die worden gepresenteerd als een journaal, maar erop zijn gericht je per onderwerp op de hoogte te brengen. Het is dus geen aaneengesloten uitzending, maar je hebt een overzicht met onderwerpen in de app die je aantikt om één item te zien.

Denk aan een journaal dat is opgeknipt in fragmenten per onderwerp en je hebt het concept van NowThisNews te pakken. De applicatie heeft onderin beeld een scrollbare balk met verschillende nieuwsthema’s die op de actualiteit inspelen. Top Stories, Obama vs. Romney, Tech, Fun, Malala en More. Het is dus een flexibele balk waarin elke keer andere thema’s kunnen staan. Druk op een thema en je krijgt de video’s erin onder elkaar te zien, elk begeleid door een grote foto en duidelijke kop. Met een druk erop zie je de video. Er is dus geen ruimte voor ‘stilstaand’ nieuws in de app.

De video’s van NowThisNews zijn er helemaal op gericht dat je ze wil delen op Facebook, Twitter of per e-mail. Zo kan je andere insteken verwachten dan traditionele journaals: Barack Obama in 103 seconden, Mitt Romney in 82 seconden en It Takes 5 Minutes To Show One Ohio Early Voting Line. Korte video’s die op zichzelf kunnen staan en die je dus gerust kan delen zonder dat de ontvanger het gevoel zal hebben dat hij of zij iets mist. Overigens is dit misschien niet het beste moment om te delen: NowThisNews laadt momenteel video’s niet goed vanwege overbelasting, zo lijkt het.

NowThisNews iPhone politics NowThisNews technieuws iPhone

NowThisNews heeft enkele grote namen aan zich gebonden. Eason Jordan, voorheen hoofd nieuwskeuze bij CNN, is de grote manager bij de startup. Katharine Zaleski was hoofd van het internetnieuws bij The Washington Post en is eindredacteur bij NowThisNews. De hoofdredactie is in handen van Ed O’Keefe van eerder ABC News. Volgens oprichter Lerer was dit hét moment voor het initiatief. Tegenover Mashable zei hij eerder:

De timing kan niet beter. Kijk je naar een nieuwssite online, dan zie je dat 30 tot 70 procent van de content mobiel wordt geraadpleegd. Je kan het kalenderjaar erop uitzoeken: wanneer bestaat het web uit meer video dan niet? Twee? Drie jaar? Zes jaar? Het is onvermijdelijk, en daarom is dit de uitgesproken tijd voor een videonieuwsdienst.

De presentatie van NowThisNews is flitsend, druk zelfs, met volop bewegende achtergronden in vooral de thema’s Fun en Tech. Het bevat een enthousiaste, Amerikaanse vorm van presenteren waar je even aan moet wennen en tegen moet kunnen. De onderwerpskeuze is vooral in de nieuwscategorieën vooralsnog behoorlijk Amerikaans, maar dat is misschien niet zo vreemd op verkiezingsdag in de Verenigde Staten. De interface daarentegen is enorm eenvoudig in opzet en meteen te begrijpen. Nergens gaat een menu verscholen, nergens is een instellingenscherm waarbij je de app naar je hand kan zetten omdat standaardinstellingen je misschien niet bevallen. NowThisNews gaat vol vertrouwen van eigen visie de toekomst in – en alleen die toekomst kan uitwijzen of de startup aan slaat.

Downloaden: NowThisNews (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2012, 17:55
Categorie Nieuws
Onderwerpen news, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.