Noisli: productiever werken met geluiden in iPhone-app

Noisli is een iPhone en iPad-app die je productiviteit kan verhogen met 16 geluiden als wind, regen en koffietent, die je kan combineren.

Noisli achtergrondgeluiden iPhoneHet geleuter van een koffietentje, het denderen van een train op de rails. Vrolijk kwetterende vogels op een ochtend in een bos of ruis. Het zijn geluiden die je productiever kunnen maken, net even scherper bij de les kunnen houden. Noisli is de iPhone-app van de gelijknamige website Noisli.com en bevat zestien geluiden die je in combinatie met elkaar kan gebruiken. Van elk geluidseffect bepaal je het volume en je kan je eigen combinaties opslaan.

Je veegt door drie schermen met geluidseffecten in de applicatie; hetzelfde aanbod als dat je tegenkomt op de website. Het voordeel van de app is dat je geluiden kan samenstellen en dat je ze offline beluistert op je telefoon. De app neemt 255MB ruimte in, ruimte die nodig is om ervoor te zorgen dat de geluiden zich niet te voorspelbaar herhalen.

De bediening van Noisli laat zich zo lezen. Links van de schermen kan je eigen combinaties aanmaken van geluiden en hun volume, die inzet zodra je er de volgende keer op drukt. Koffietentje met regen en wind op de achtergrond? Kabbelend beekje en kampvuur? Geen probleem. Mocht je in het donker werken en het scherm van je iPhone laten aanstaan, dan heeft Noisli nog een geinige extra: de app verandert de kleur van het scherm vloeiend. De instelbare timer voor het slapen gaan is een logische laatste mogelijkheid in de app.

Noisli iPhone timer Noisli geluiden selecteren

Het samenstellen van je eigen productiviteitsgeluiden – of ontspanningsgeluiden, onder die noemer worden ze net zo vaak verkocht, is natuurlijk niet uitgevonden door Noisli. Met TaoMix kan je ook nog aangeven hoe ver bepaalde geluiden klinken en Coffitivity mengt de gezelligheid met je eigen muziek in Spotify, iTunes of Rdio. Die mogelijkheid ontbreekt helaas in Noisli. Anderzijds is de app door het ontbreken van in-app aankopen wel goedkoper dan veel concurrenten. Thunderspace is wel een kijkje waard: zet een koptelefoon op of doe oordopjes in en je luistert de hele dag naar een overtuigende onweersbui die geen moment hetzelfde klinkt. De ontwikkelaar daarachter bracht recent ook nog de windgeluidenapp Windy uit.

Downloaden: Noisli (€0,89, universeel, iOS 7.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2014, 13:00
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp geluid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.