iCulture speelt: 2-bit Cowboy, dEXTRIS en Zombie Road Trip Trials

Zombie Road Trip Trials voor iPhone en iPad is een stuntgame met zombies, dEXTRIS een uitdagende nieuwe highscoregame.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Zombie Road Trip Trials iOSHet is de eerste dag van de week en dat betekent dat we de weekendbalans opmaken in de iCulture speelt. Welke nieuwe games zijn na het weekeinde opeens te vinden in de App Store-hitlijsten, bijvoorbeeld dankzij een Facebookcampagne? We halen er drie in vandaag: 2-bit Cowboy is een platform rechtstreeks uit het Gameboy-tijdperk, dEXTRIS is de volgende highscoregame die je weer enorm uitdaagt en in Zombie Road Trip Trials begin je meteen met het overrijden van zombies.

2-bit Cowboy: platte platformer is best diep

2-bit Cowboy iPhone iPadNiet veel platformers op de iPhone en iPad is het gegeven om een succes te worden. Zodra een spel screenshots toont met virtuele knoppen en pijltjes in beeld, schrikken veel mensen alweer af. Maar het nieuwe 2-bit Cowboy lijkt op een succesje af te stevenen in de Nederlandse App Store en dat is misschien wel niet zo raar. Het spel doet namelijk meteen denken aan ouderwetse platformers op de Gameboy Color. De pixels zijn net zo grof en groen-geel. Inhoudelijk had het spel ook prima in die tijd kunnen uitkomen. Je hebt drie hartjes voor je af gaat en een level opnieuw doet.

De gameplay is bij vlagen uitdagend, maar niet te lastig en het bestuurt en animeert zoals je zou verwachten: een tikkeltje stijf, maar strak genoeg. Al spring je wellicht wel eens links in plaats van rechts en andersom als je grote vingers hebt. Je kan je personage nieuwerwets aankleden met hoeden en andere accessoires, maar tegenover die ongein waarvoor je zelfs muntenverdubbelaars kan kopen, staat dat levels ouderwets uitgediept zijn, extra uitdagingen geven en je zelfs op zoek kan gaan naar verborgen ruimtes. Leuk!

Downloaden: 2-bit Cowboy (€0,89, in-app aankopen, universeel, iOS 6.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=A_0h10Cqmtw

dEXTRIS: techy is pittig

Dextris iPhone iPad screenshotDextris iPhone iPad screenshotWe hadden Duet Game en we hadden Flappy Bird. En nu is er de liefdesbaby van die twee: dEXTRIS. Al schrijven we vanaf nu maar gewoon Dextris. Net als in Duet Game speel je twee vormen die met elkaar in contact staan, maar het verschil is dat je ze nu allebei zelf bestuurt. Je drukt links in beeld om beide blokken links te krijgen, rechts voor rechts en legt twee vingertoppen in beeld aan elk een kant om te splitsen. Dat laatste, daar zit hem de crux die menig of misschien wel elke highscore laat sneuvelen.

De vormen waar je omheen moet bewegen in Dextris, volgen elkaar al vanaf het begin snel op en als er een blok centraal staat en je moet splitsen, moet je een beetje onnatuurlijk ineens twee vingers gebruiken in plaats van één. De wereldwijde highscore ligt op moment van schrijven op 248, maar verder dan 75 komen is ook al een leuke prestatie. De opzwepende muziek maakt je net zo gek als de game zelf.

Downloaden: dEXTRIS (gratis, geen in-app aankopen, universeel, iOS 5.1.1+)

Zombie Road Trip Trials: geem gemor, zombies

ICS Zombie Road iPad iPhoneGaan en spelen. Zombie Road Trip doet niet eens zijn best om het spel in te leiden met een verhaaltje dat toch nergens op slaat. Je ziet een truc, zombies voor je neus en heuvels en dalen op je pad. Dan weet je genoeg, en dat weet het spel. Twee knoppen om te balanceren, twee om te gassen en een schietknopje voor de groene gevaartes op de weg. Elke uitdaging krijg je drie missies die de tocht naar de finish uitdagender en leuker moeten maken. Maak drie headshots, doe twee backflips of misschien: maak twee headshots in een backflip. Je hebt het allemaal al eens eerder gezien, maar ZRT Trials speelt als een trein en dat is gewoon genoeg.

Downloaden: Zombie Road Trip Trials (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 mei 2014, 23:17
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.