iCulture speelt: The Room Two op iPhone, nieuwe NimbleBit en Dungeon Nightmares

Dungeon Nightmares is nu al een van de engste games ooit op iPhone en iPad, The Room two komt snel naar iPhone en we bekijken Disco Zoo.

Dungeon Nightmares iPhone iPadDe drie steekwoorden die centraal staan in de iCulture speelt zijn: verwondering, puzzelen en HORROR. Als je dacht dat we onlangs met Slender Rising 2 al een enge game besproken, kan je beter even de andere kant op kijken bij Dungeon Nightmares. Puzzelen doen we – binnenkort – in The Room Two dat binnenkort op de iPhone moet uitkomen en dan is er een aankondigingsvideo van Disco Zoo. De volgende game van de makers van Tiny Tower roept nogal wat vragen op.

Dungeon Nightmares: &ˆ%ˆ&%@ˆ&%ˆT@!!!

ICS Dungeon Nightmares iPad iPhoneZelden is een titel van een iPhone- en iPad-game zo accuraat. Dungeon Nightmares is precies wat het zegt. Het had nooit bestaan zonder tientallen andere horrorspellen op de pc en alle Slenderman-games op iOS en het web, maar het is een game die zijn eigen bestaansrecht zeker heeft. In vergelijking hiermee is het indrukwekkende Indigo Lake nog kinderspel.

In Dungeon Nightmares loop je door kerkergangen. Onbewapend, met alleen je eigen kaars als enige bron van licht. De kou van de gangenstelsels weerklinkt in je eigen, ijzige adem en je weet bij de volgende bocht niet of je op een benodigd item stuit, of oog in oog staat voor een gevaar waar je maar beter heel hard voor kan wegrennen. Elke trap omhoog bevrijdt je, op naar de volgende nacht, op naar de volgende nachtmerrie. Brr.

Downloaden: Dungeon Nightmares (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

The Room Two bijna op iPhone!

ICS The Room Two fotocamera iPadVan een doodenge ervaring naar een blijde verwachting. The Room Two moet nog deze week uitkomen op de iPhone, nadat het spel eind vorig jaar nog op de iPad uitkwam. The Room Two is de opvolger van het geweldige, mysterieuze puzzelspel The Room waarin je allerlei objecten in donkere omgevingen moest zien te kraken. Vooral door goed te kijken en logisch na te denken. Draai tien keer om een voorwerp heen, je oogt valt op een puzzelstukje, kan die hier, ja, mooi, een lade opent, de volgende clue. De iPad-versie van The Room Two heeft zich inmiddels bewezen. Het grootste verschil met de vorige game is dat je nu zelf kan schakelen tussen meerdere voorwerpen die er in de ruimte staat. Ook de sfeer is weer voor elkaar, met opnieuw lekker diepe geluidseffecten. Is het al donderdag?

NimbleBit komt terug met Disco Zoo

ICS NimbleBit Disco ZooDe iCulture speelt vandaag wordt afgesloten met Disco Zoo. Een aankondigende trailer van het spel om precies te zijn… terwijl er eigenlijk nog helemaal niks over te vertellen valt! Disco Zoo is de nieuwe onthulling van NimbleBit, de ontwikkelaar achter Tiny Tower, Tiny Planes en Tiny Tower. We hebben aardig wat uren achter de kiezen met die managementspelletjes, maar dat legt vooralsnog geen basis voor wat we nu zien. Disco Zoo ziet er wel pixelig uit als de vorige games, maar daar is alles mee gezegd. We zien een veegbeweging tussen verschillende velden met dieren en een muziekje brengt zowel de dieren als de mensen eronder aan het dansen. Naar verluidt red je overal ter wereld dieren, zet je ze in de dierentuin en geef je feesten. Één groot raadsel, de volgende NimbleBit – overigens gemaakt in samenwerking met Milkbag, onder andere verantwoordlijk voor Trainyard. Volgens de ontwikkelaars komt dit mysterie binnenkort uit.

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 januari 2014, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen dungeon, iculture speelt, nimblebit, the room

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.