Nikon iP-PJ Transfer: foto’s en andere content van je iPhone projecteren

Nikon heeft de Nikon iP-PJ Transfer app uitgebracht, waarmee je foto's van de iPhone kunt projecteren via de Coolpix S1200pj.

nikon ip-pj transferNikon heeft de iP-PJ Transfer-app voor iPhone en iPad uitgebracht. Met deze app kun je content doorsturen van je iOS-apparaat naar een draagbare Nikon-projector. Handig voor mensen die vaak presentaties moeten geven en geen zin hebben om steeds een zware beamer mee te nemen. De app werkt samen met de Nikon Coolpix S1200pj, een camera met een ingebouwde nanoprojector die afgelopen zomer werd aangekondigd. Het resultaat is een projectie met een diameter van 60 inch, dus groter dan de meest gangbare flatscreen-tv’s.

Je moet de twee apparaten wel eerst aanmelden op hetzelfde Wi-Fi-netwerk, waarna je foto’s, documenten, websites, YouTube-filmpjes en andere content van je iPhone kunt projecteren op een muur of scherm. Alle afbeeldingen zullen in een standaardresolutie van 1024 x 768 pixels worden getoond en het is nog niet duidelijk of je zomaar alle video’s kunt streamen. Wat documenten betreft kun je JPEG, PDF, Microsoft Word/Excel/Powerpoint en iWork Keynote/Numbers/Pages via de projector vertonen aan anderen. De omschrijving in de App Store noemt nogal wat beperkingen, zoals bij het overzetten van documenten en het afbeelden van lettertypes en -groottes. Ook is het niet zomaar mogelijk om Excel-bestanden van meer dan 2 megabytes te projecteren en geldt er bij andere bestanden een maximum van 6 tot 7 megabytes. De beeldverhouding kan ook niet altijd kloppen. Kortom: een nog niet helemaal perfecte oplossing voor een relatief kleine doelgroep, maar je zult er maar net behoefte aan hebben. Je hebt een iPhone 4/4S, iPad 2 of vierde generatie iPod touch nodig.

Downloaden: Nikon iP-PJ Transfer (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2011, 16:06
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen nikon, projector

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.