iOS game-update: Battle Nations, SpyCorp en Blood & Glory is Game van de Week

Blood & Glory is als Infinity Blade op de iPhone en iPad, maar dan gratis! De iOS game-update staat vol leuks vandaag, zoals ook Farmville meets Advance Wars: Battle Nations.

Blood and GloryJe kon er op wachten: een gratis game die zo goed is, dat ie zich qua gameplay én beelden kan meten met de top van de App Store. Het kon ook niet uitblijven met al die ontwikkelaars die weten dat ze veel geld kunnen verdienen met het freemium-model. Zoveel mogelijk spelers gratis naar je spel lokken en dan, als de spelers binnen zijn: geld vragen voor extra’s om er beter in te worden. Toch houden wij van gratis, en daarom is het opzienbarende nieuwe actiespel Blood & Glory Game van de Week.

Battle Nations: bouwen en vechten

Battle NationsHet is al een tijdje geleden dat we in de Game-update schreven over een spel waarin je gewassen moet verbouwen om inkomsten te genereren, maar HO, HIER BLIJVEN! Battle Nations is anders. Het is namelijk vooral een strategiespel waarin je tactische gevechten aangaat met de legereenheden die tot je beschikking staan. Het is eigenlijk een volstrekt logische combinatie: je bouwt en verbouwt om je rijk uit te breiden en verovert vervolgens andere territoria om je rijk nog verder uit te breiden – en weer verder te bouwen en verbouwen. Battle Nations combineert de twee en gooit er een Japans anime-sausje overheen, maar is beslist niet zo lief en kinderlijk als bijvoorbeeld Trade Nations of Farmville. Met name de gevechten kunnen behoorlijk fataal zijn. Je treedt aan met eenheden op een bord met vierkante vakjes. Elke eenheid staat in een vakje. De tegenstander heeft een vergelijkbare situatie maar hoogstwaarschijnlijk een andere opstelling. Jij en de computer krijgen om beurt de zet en daarin is het taak om zoveel mogelijk schade aan te richten bij de tegenstander met de middelen die je hebt. Kanonnen vuren de achterste linie aan gort, mitrailleurs zijn effectief tegen de voorste rij en sluipschutters vermoorden individuele gevallen behoorlijk efficiënt. De gevechten worden echter nog veel interessanter… als je het opneemt tegen menselijke tegenstanders omwille terreinverovering. Mocht je het nog niet doorhebben: Battle Nations is een recept voor een hele fijne verslaving. Jammer dat we die kroppen sla ervoor in de gaten moeten blijven houden.
Downloaden: Battle Nations (gratis)

Sluipend platformen: SpyCorp

Spy CorpHet idee dat je een geheim agent bent lijkt niet helemaal samen te gaan met het platformgenre, waarin de nadruk op springen en behendigheid ligt. Toch is dat precies wat SpyCorp doet. Als het Spy Kids: The Game heette, zouden we het ook geloven. Je speelt een beginnende spion of spionne die een geheime organisatie op touw wil zetten. Gaandeweg het avontuur (van 50 levels verspreid over 5 werelden lang), worden de dreigingen natuurlijk steeds heftiger en het avontuur steeds serieuzer. Sneller wordt het geheel echter niet en dat is opvallend, omdat SpyCorp een opmerkelijk langzaam spelletje is. Het geeft je alle tijd om vijanden te schoppen, over een afgrond te springen, jezelf op te vangen met een touw en alle andere trucjes die een cartoonesk geheim agent uit zijn mouwen schudt. In de in-game shop kun je een lieve echte of virtuele duit besteden aan verbeteringen van je personage. Zo kan je bijvoorbeeld een tweevoudige sprong in de lucht kopen of een explosieve laptop meenemen. Een echte geheim spion heeft zijn zaakjes natuurlijk goed voor elkaar – maar een beetje sneller had de gameplay wel mogen zijn hoor.
Downloaden: SpyCorp (€0,79)

Game van de Week: Blood & Glory

Blood and GloryHee, de opvolger van het geroemde Infinity Blade zou toch pas op 1 december dit jaar verschijnen? Het lijkt bijna alsof hij al is uitgebracht onder een andere naam, ware het niet dat Blood & Glory zich afspeelt in Romeinse gladiatoren-arena’s en niet in een fictieve kasteelomgeving. De gameplay is precies hetzelfde. Je bekijkt je eigen personage over de schouder mee en ziet daarachter precies wat de tegenstander op dat moment doet. Daar moet je op anticiperen, en snel ook. Blokken wanneer hij aanvalt en terugslaan wanneer hij op zijn zwakst is. Soms is een zwak punt overduidelijk, de andere keer vindt het midden in een beweging plaats en moet je getimed swipen over het beeld om een rake klap uit te delen. In Infinity Blade had je al snel speciale krachten die snel korte metten maakte met verder gelijkwaardige tegenstanders, maar Blood & Glory houdt het gevecht wat strakker en gooit het meer op het langzaam verkrijgen van nieuwe wapens. Tenzij je er echt geld aan spendeert natuurlijk, al lijken de prijzen schappelijk. Je kan namelijk alleen een bundel van vijf extra ervaringspunten kopen voor 79 eurocent. Dat is nog eens wat anders dan meteen 40.000 gouden munten kopen voor 80 euro om alle wapens in het spel te bezitten. Blood & Glory bewijst nog eens waarom Infinity Blade zo gaaf was: deze manier van vechten is stoer, mannelijk en spannend. Het zorgt voor zweethanden. De fraaie beelden en de ongelooflijke prijs van dit spel doen niks aan de ervaring af. Blood & Glory is onze Game van de Week.
Downloaden: Blood & Glory (gratis)

De koopjeshoek

Hierboven staat twee nieuwe en indrukwekkende games die geheel gratis zijn, wat doe je hier nog? Oh, je houdt niet van actie. Dat kan ook. Daarom hebben we de Koopjeshoek in de iOS game-update, elke dag weer vol euh… de leukste acties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2011, 19:18
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.