Spotzi Atlas: wereldatlas op de iPad

Spotzi is een atlas-app voor de iPad en iPhone. De atlas toont informatie over landen wereldwijd en is gratis te downloaden. Met Spotzi Atlas kan de Bosatlas de deur uit.

spotzi-atlas-ipadDe Nederlandse ontwikkelaar D-Base heeft een atlas voor de iPad uitgebracht, die meer gedetailleerde informatie bevat dan de eerder verschenen wereldatlas van National Geographic. De gratis Spotzi Atlas laat kaarten op straatniveau zien en kan gedetailleerde informatie rond bepaalde thema’s laten zien. Er zijn 500 themakaarten in deze app te vinden, gebaseerd op vrij beschikbaar datamateriaal.

Dit was afkomstig van de NASA, Wereldbank, Europese Commissie en dergelijke. Vooral in de Verenigde Staten is erg veel informatie vrij verkrijgbaar. Bekijk waar aardbevingen en tornado’s het meest voorkomen en welke overheden de grootste schuldenberg hebben veroorzaakt. Alles is te bekijken op overzichtelijke kaarten. De Spotzi Atlas is ook op de iPhone te gebruiken, maar komt vooral op de iPad goed tot z’n recht. Er is ruim een jaar gewerkt aan de Spotzi Atlas, waarbij vooral het bewerken van grote hoeveelheden data veel tijd kostte. Het mooie van de app is dat je al deze data nu op één centrale plek ziet, zonder dat je door saaie tabellen en lijsten hoeft te scrollen.

spotzi-ipadDe atlas is ook te raadplegen via de website spotzi.com, maar de iOS-versie bevat een aantal extra’s. Zo kun je bladeren door historische satellietinformatie van de NASA, waarbij je een paar jaar terug kunt gaan. Met een tijdbalk zie je de verschillen tussen NASA-kaarten uit verschillende jaren. Je ziet bijvoorbeeld dat Groenland de afgelopen 10 jaar daadwerkelijk warmer is geworden. Bij elk thema is meer informatie op te vragen, door op een willekeurige plek op de kaart te tikken. Het idee van de Spotzi Atlas ontstond toen het Nederlandse bedrijf D-Base een bezoek bracht aan het NASA Ames Research Centre in San Francisco. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een atlas, maar D-Base is van plan om rond het merk Spotzi nog meer apps en website te lanceren. In 2012 zullen we nog veel meer van ze horen.

Downloaden: Spotzi Atlas (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 november 2011, 14:53
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.