Nike introduceert voetbalapplicatie Nike Goal

Nike heeft een eigen applicatie in de App Store uitgebracht met de naam Nike Goal. De applicatie bouwt voort op de website Nikefootball.com en is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op de voetbalactiviteiten van Nike. De sportfabrikant sponsort Italiaans voetbal en laat dat in de applicatie duidelijk merken. Het idee is dat je […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

nike goalNike heeft een eigen applicatie in de App Store uitgebracht met de naam Nike Goal. De applicatie bouwt voort op de website Nikefootball.com en is, zoals de naam al doet vermoeden, gericht op de voetbalactiviteiten van Nike. De sportfabrikant sponsort Italiaans voetbal en laat dat in de applicatie duidelijk merken. Het idee is dat je gratis op de hoogte blijft van het Italiaanse voetbal, de teams en de spelers uit de Serie A. De interface is behalve in het Italiaans ook in het Engels te bekijken. Je kunt in Nike Goal onder andere de live-standen van het Italiaanse voetbal zien. De scores worden tijdens de wedstrijden automatisch bijgewerkt.


nike goal spelerMaar natuurlijk moest er ook wat subtiele reclame in: zodra een Nike-speler een doelpunt maakt krijg je een foto van de speler te zien, plus een foto van de specifieke schoen die hij draagt. Daarnaast krijg je een videofilmpje te zien waar de drager uitlegt waarom de schoen zo fantastisch is.

Je kunt ook in de applicatie zien met welke Nike-voetbalschoenen de meeste goals zijn gemaakt. Verder krijg je informatie over Nike-spelers, Nike-schoenen, campagnes en andere sponsoractiviteiten. Nike wil ermee in contact komen met klanten en hun innovatieve producten en diensten voorschotelen. De applicatie kreeg een softlaunch: het is stilletjes gelanceerd en tot nu toe nauwelijks opgemerkt.

nike goal schoenenVoor Nike is het een startpunt: Martina Zavagno, digital marketing & ecommerce manager van Nike Italië zegt dat er veel ideeën zijn, maar dat de applicatie stapsgewijs zal worden uitgebreid. Gebruikers kunnen daarbij zelf suggesties voor nieuwe functies aandragen. Er komen in ieder geval meer Europese Championships bij en mogelijk een aantal locatiegebonden diensten.

Meer info: Nike Goal iPhone
Installeren: Nike Goal (gratis)
Via: Mobile Marketer

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 januari 2009 om 10:58
Onderwerpen
,
Categorie
Diensten
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.