9292ov lanceert eigen iPhone-applicatie (App Store)

Reisinformatiedienst 9292ov heeft sinds een paar dagen een eigen (gratis) applicatie in de App Store staan, alhoewel het programma niet veel meer doet dan de huidige GPS-locatie doorgeven.

9292ov met GPS voor iPhoneDe overkoepelende informatiedienst van het openbaar vervoer, 9292OV, heeft sinds enkele dagen een eigen, officiële applicatie in de App Store staan. De term applicatie moet je echter met een korrel zout nemen, want ‘9292ov GPS’, zoals het programma heet, doet niet veel meer dan de huidige locatie opvragen om vervolgens een webpagina te openen waar je een reis kunt plannen van of naar je huidige plaats. Daarnaast heb je de mogelijkheid om actuele vertragingen op te vragen.


Erg veel moeite lijkt er (nog) niet in het programma te zijn gestoken, maar de basisfunctionaliteit is in ieder geval aanwezig. Overigens geeft ontwikkelaar Xwits BV in de App Store-omschrijving zelf ook al aan dat 9292ov niet als programma gezien moet worden, maar dat het vooral een extra functie (add-on) bovenop de mobiele site van 9292ov is. De huidige basisversie moet snel worden uitgebreid naar een versie waarbij nog meer locatiegebaseerde diensten beschikbaar komen en daarnaast zal de huidige mobiele website beter worden aangepast aan de iPhone (wat nu nog niet het geval is).

Reis je vooral met de trein, dan is Trein (2,39) van ontwikkelaar Dennis Stevense een veel uitgebreider (en mooier) alternatief. Zoek je een programma dat niet alleen openbaar vervoersinformatie toont, maar ook andere interessante locaties in je nabije omgeving (restaurants, hotels, wi-fi hotspots, flitsers, pinautomaten, enzovoorts), dan is iStart (4,99) van Sossie een prima alternatief. iStart heeft voor het OV-deel ook als voordeel dat het reisplannen kan opslaan, zodat je niet steeds opnieuw dezelfde informatie hoeft in te voeren.

Lezer Johan attendeerde ons ook nog op Zuginfo (Duits) als gratis alternatief voor Trein. Zuginfo biedt informatie over nationale en internationale treinverbindingen en toont ook spoornummers, zodat je op het station meteen weet waar je trein vertrekt. Wat nog ontbreekt is informatie over storingen; een feature die Trein (en iStart) wel bieden.

Meer info: 9292ov GPS [App Store, gratis]

Met dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 januari 2009 om 11:04
Categorie
Diensten
37 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.