Nike+ GPS iPhone-app maakt schoensensor overbodig

Nike+ is vanaf nu zonder schoensensor te gebruiken. Nike+ GPS voor iPhone gebruikt de GPS-functie van je iPhone of iPod touch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nike plus gpsNike+ is vanaf nu ook zonder schoensensor te gebruiken. Met de oplossing kun je tijdens het hardlopen de afgelegde afstand en snelheid vastleggen. De nieuw gelanceerde app Nike+ GPS (€1,59) gebruikt de gps-functie van de iPhone om je locatie te bepalen. De app is goedkoper dan de sensor, die voor €19/€29 moet worden aangeschaft en heeft nog een tweede pluspunt: de app kan een kaartje laten zien van de route die je hebt gelopen.

nike plus afstandNa het joggen stuur je de gegevens naar nikeplus.com. De applicatie geeft tijdens het lopen feedback aan de gebruiker: je hoort wanneer je halverwege bent en kunt ook te horen krijgen wanneer je 1, 2, 3 of meer kilometers hebt afgelegd. Nike+ GPS is te gebruiken op de iPhone en iPod touch, maar op de iPod krijg je de kaartfunctie niet te zien.

In de app kun je aangeven dat je klaar bent voor een uitdaging, bijvoorbeeld sneller, verder of langer lopen dan je voorgaande hardlooprondje. Je krijgt motiverende boodschappen te horen van Nike’s topatleten als je erin slaagt om je uitdaging te halen. Heb je even een zwak moment, dan kun je een zelfgekozen PowerSong opstarten om jezelf weer uit de put te halen. De app draait op de achtergrond door, terwijl je andere iPhone-applicaties opstart, maar hou er rekening mee dat het gebruik van GPS wel een behoorlijke aanslag op je batterijduur betekent. Dat geldt trouwens voor alle hardloopapplicaties met GPS-tracking.

Downloaden: Nike+ GPS (€1,59)

nike plus route

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2010, 14:53
Categorie Sport
Onderwerpen gps, hardlopen, nike

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.