nike-football-icoon-groot

Nike Football-app laat voetbalteams met elkaar chatten

Nike Football is de nieuwste sportapp van Nike, waarmee je voetbalwedstrijden kunt organiseren en onderling chatten met teamgenoten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nike-footballMisschien heb je het even helemaal gehad met voetbal, nu Nederland niet in de finale van het WK staat. Toch grijpt Nike de WK-gekte aan om een nieuwe voetbalapp te lanceren. Nike Football is eigenlijk alleen interessant als je zelf voetbalt, want de belangrijkste functie is het uitnodigen van vrienden en teamgenoten om een potje te voetballen. Je kiest een tijd en locatie voor de wedstrijd en de app houdt bij wie er zin heeft om een balletje te trappen. Tegelijk is het ook een sociaal platform voor voetbalfans. Met de chatfunctie van de Nike Football app hou je de teamspirit ook buiten de kleedkamer hoog. De app gebruikt geo-tracking om te zorgen dat je overal ter wereld wedstrijden kunt opzetten.


Nike heeft voetballer Zlatan in de arm genomen om de app te promoten: “Net zo goed zijn als Zlatan is onmogelijk, maar als je bijna zo goed wilt zijn, moet je de Nike Football-app downloaden”, beweert het sportmerk. Er zit ook een reclamekant aan de app: leden krijgen als eerste toegang tot exclusieve Nike producten, verhalen en events op de Nike Academy-portaal.

nike-football-promo

Maar het draait vooral om het opzetten van een toernooi of wedstrijdje. Als speler maak je een eigen team in de app, zodat je makkelijker in contact blijft met teamgenoten en de kans verkleint dat je een wedstrijdje mist. Het moet de banden tussen bestaande voetbalvrienden versterken, maar het kan ook zomaar zijn dat je nieuwe tegenstanders ontmoet. In de app kom je via ‘behind the scenes’ in contact met Nike en hun helden, bijvoorbeeld met Q&A-sessies. Maar of je er echt een betere voetballer door wordt? Nike gaat de app gebruiken als de enige plek waar je je kunt registreren voor de Nike Academy trials, maar dan moet je al wel goed kunnen voetballen.

Nike bracht eerder apps uit voor hardlopen (Nike+ Running) en basketball (Nike+ Basketball). Ook hebben ze een aantal trainingsapps. Ze richten zich op een beperkt aantal sporten, terwijl concurrent Adidas (die onlangs de Adidas Fit Smart-sportarmband aankondigde) de miCoach-app geschikt heeft gemaakt voor vrijwel alle sporten. Adidas heeft ook een speciale voetbal met sensoren, waarmee je je traptechniek sterker kunt verbeteren dan met deze sociale app van Nike.

Pluspunten

  • Hippe chatfunctie
  • Gewaagde layout

Minpunten

  • Blijft een reclamezuil

Via: MobileMarketing.nl

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 19:44
Categorie Sport
Onderwerpen nike, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.