Nieuwe versie van Twitter voor iPhone al ingeleverd bij App Store

De Quick Bar van Twitter heet inmiddels #dickbar en roept weel ergernis op. Twitter heeft een nieuwe versie van de app ingediend, zonder overlay-effect.

twitter quick barToen de nieuwe versie van Twitter voor iPhone (3.3) in de App Store verscheen, barstte de kritiek los. De nieuwe Quick Bar riep ergernis op bij gebruikers. Met de Cydia-tweak Twizzle is de balk wel te verwijderen, maar gelukkig is de ergernis ook bij de makers doorgedrongen. Twitter CEO Dick Costolo gaf tegenover John Gruber toe dat de Quick Bar niet zo handig was gekozen:

If an alerting mechanism is in your face *all the time*, it’s not a good alerting function.

Inmiddels is er nieuwe update bij Apple ingeleverd. Daarin zijn enkele bugs gefixt, maar de Quick Bar zal niet volledig verdwijnen. In plaats daarvan hebben de ontwikkelaars gezorgd dat de Quick Bar niet langer over je Twitter-berichten heen schuift.

Gebruikers zouden de balk liever helemaal laten verdwijnen. Op de vraag of er niet een minder opvallende manier kan worden gekozen, zegt Costolo:

You can’t have an alerting function to which people are “banner blind”.

Op Twitter heet de balk intussen #dickbar en CEO Costolo laat inmiddels doorschemeren dat hij zijn manieren om geld te verdienen moet loskoppelen. De Quick Bar zal waarschijnlijk in de volgende versie van Twitter voor iPhone gewoon terugkomen, maar zonder de ‘promoted’ trends.

Onderstaande tweet, waarin een nieuwe versie van Twitter zonder overlay-effect wordt beloofd, werd gepubliceerd door Sean Garrett, communicatieman bij Twitter.

twitter iphone

Via: Twittermania

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2011, 11:18
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.