BBC iPlayer straks ook in Nederland op de iPad te bekijken

De iPlayer van de BBC is binnenkort ook buiten het Verenigd Koninkrijk te gebruiken. De app komt nog dit jaar beschikbaar in een internationale variant.

BBC-iPlayerDe BBC brengt een iPad-app voor iPlayer op de markt, waarmee je gemiste televisieprogramma’s van de publieke omroep kunt bekijken. Een soort Uitzending Gemist dus, maar dan voor programma’s van de BBC. Vanwege rechten is iPlayer alleen binnen de eigen landsgrenzen te gebruiken, maar daar komt nog dit jaar verandering in. Directeur Mark Thompson van de BBC heeft aangegeven dat er een internationale versie komt. Daarvoor zal wel betaald moeten worden, waarschijnlijk via Apple’s abonnementenmodel voor de App Store. Je kunt de tv-programma’s streamen in een kwaliteit van 1500 kB per seconde, alleen via Wi-Fi.

De dienst gaat minder dan 10 dollar/7 euro per maand kosten en zal lang niet alle tv-programma’s omvatten. De BBC verdient namelijk ook nog aan de verkoop van tv-programma’s aan buitenlandse zenders. Wel geeft de app toegang tot het archief van de BBC-programma’s. Thompson vertelde dit op de FT Digital Media & Broadcasting-conferentie in Londen. Thompson geeft aan:

We’re exploring internationally what the right pricing and models are … the most important thing is the consumer pricing is right.

Thompson ziet de internationale iPlayer-app niet als een service aan klanten, maar als een extra verkoopmodel, waarmee hij direct aan consumenten kan verkopen. De shows hoeven niet anders geformatteerd of gerebrand worden, wat wel vaak nodig is wanneer de shows door buitenlandse zenders en televisiestations worden gekocht. In het Verenigd Koninkrijk is de BBC iPlayer al erg populair: afgelopen januari werden 162 miljoen programma’s bekeken, gemiddeld 6 per huishouden.

Via: Guardian

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2011, 12:01
Categorie Amusement
Onderwerp bbc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.