Nieuwe iPhone-game Destructopus: vernietig alles op je pad

Destructopus is een nieuwe game van Glitchsoft, waarbij je in een klassieke side-scroller moet proberen om zoveel mogelijk menselijke structuren te vernietigen.

destructopusDestructopus is een nieuwe game van Glitchsoft, waarbij het erom gaat de aarde te redden van vervuiling. Een oliemaatschappij boort per ongeluk door het hoofd van een groot rood zeemonster met de naam Destructopus. Hij wordt wakker, ziet hoe de aarde eraan toe is en besluit in actie te komen. Destructopus vernietigt alles wat door mensen is gemaakt: fabrieken en bedrijven die bezig zijn met ontbossing en oliewinning bijvoorbeeld.

Destructopus is een side-scroller, waarbij je alles op je pad moet vernietigen en ondertussen punten verdient die je kunt gebruiken om in de gameshop upgrades te kopen. Naarmate je verder in de game komt neemt de hoeveelheid vijanden toe en worden ze ook moeilijker te verslaan.

Het aantal punten is bepalend voor het aantal sterren dat je per level kunt verdienen. Net als in games als Angry Birds en Cut The Rope zijn er bij elk level maximaal 3 sterren te krijgen. Het voordeel hiervan is dat je wordt uitgedaagd om elk level nog eens opnieuw te spelen, om een nog hogere score te behalen. Destructopus ziet eruit als een klassieke arcadegame, maar met specifieke aanpassingen voor de iPhone zoals de mogelijkheid om upgrades te kopen via in app-aankopen.

Destructopus komt 3 mei beschikbaar in de App Store. Wie benieuwd is kan alvast onderstaand filmpje gaan kijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 april 2011, 14:10
Categorie Games
Onderwerp game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.