Nieuwe Cydia-tweak om HDR-foto’s op iPhone 3G en 3GS te maken (jailbreak)

Ontwikkelaar cdevwill heeft aangekondigd dat hij een tweak voor Cydia gaat maken, waarmee je automatisch HDR-foto's kunt maken, ook op toestellen die dat met iOS 4.1 niet gaan ondersteunen, zoals de iPhone 3G en 3GS.

hdr fotografieTijdens het iPod-evenement van Apple werd aangekondigd dat in iOS 4.1 ondersteuning voor HDR-fotografie komt. De foto’s krijgen hiermee betere kleuren, tonen meer details en zien er doorgaans (maar niet altijd) natuurlijker uit. Die nieuwe HDR-functie geldt overigens alleen voor de iPhone 4, want op de oudere iPhone 3G en 3GS zal het niet beschikbaar komen. Maar de jailbreak-ontwikkelaars zijn niet te stoppen en hebben inmiddels al een oplossing gevonden. Ontwikkelaar cdevwill heeft via Twitter laten weten dat hij een Cydia-tweak gaat uitbrengen, waarmee je ook op de oudere modellen HDR-foto’s kunt maken.

Eigenlijk is dat nu al mogelijk, want in de App Store zijn al apps te vinden waarmee je HDR-foto’s kunt maken. Pro HDR bijvoorbeeld, een app waarmee je net als bij Apple meerdere foto’s met verschillende belichting kunt samenvoegen. Na de aankondiging van HDR-fotografie is de discussie ontstaan of dergelijke HDR-applicaties nu ten dode zijn opgeschreven, nu Apple het standaard in iOS heeft opgenomen. Maar die kans is niet zo groot: er zijn nog miljoenen mensen die een iPhone 3G of 3GS hebben en applicaties als Pro HDR hebben veel meer instellingen.

hdr foto

Via: iSpazio

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 september 2010, 14:48
Categorie Fotografie en video
Onderwerp hdr

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.