Nieuw van Nederlandse bodem: EuroChecker

EuroChecker is een applicatie in de App Store waarmee je kunt controleren of een bankbiljet echt is. Na het intikken van het nummer zie je ook waar het biljet gedrukt is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

bankbiljetGregor Biljardt heeft z’n eerste iPhone-applicatie gemaakt. Het heet EuroChecker en is bedoeld om te controleren of bankbiljetten mogelijk vals zijn. Na het intikken van het nummer dat achterop het bankbiljet staat krijg je te zien of het nummer bestaat en in welk land het biljet is gedrukt. Dat laatste is meer voor de lol om te weten.
Update: de prijs is aangepast naar €0,79 en Gregor belooft dat er een grote update aankomt.


De controle of het nummer klopt is handig maar niet waterdicht: je weet immers nog steeds niet of er tientallen nagemaakte biljetten met hetzelfde nummer in omloop zijn. Het blijft dus zaak om ook nog even op de andere echtheidskenmerken te letten. Bij elk biljet kun je in stap 2 een aantal echtheidskenmerken controleren, bijvoorbeeld het watermerk.

Gregor gaat de applicatie verkopen voor €2,39 €0,79. Als tip voor de volgende versie zou er wel iets beter gebruik kunnen worden gemaakt van de ruimte op het scherm: het invulvak is door het label ernaast nu wel erg klein, waardoor je bij het intoetsen moet turen of je geen fout hebt gemaakt. Ook zou het handig zijn als je bij het maken van een typfout nog correcties kunt doorvoeren: op dit moment wordt het invulvak leeggemaakt en moet je steeds opnieuw helemaal beginnen met invoeren van het nummer. EuroChecker is ingediend bij de App Store en zal op korte termijn verkrijgbaar zijn (als het wordt goedgekeurd).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.