Newsify voor Google Reader aangepast voor de iPad

Newsify is een Google Reader-app die nu ook geschikt is voor de iPad. Met deze app volg je het nieuws waarbij je artikelen kunt delen, offline opslaan en bewaren voor later.

newsify iphone icoon“Beperkte tijd gratis!” belooft Newsify in de App Store. Maar dat is onzin, want Newsify is sinds z’n verschijning in de App Store altijd gratis geweest. Wel nieuw is de update, die ervoor zorgt dat Newsify nu ook op de iPad optimaal te gebruiken is. Newsify is een RSS-app die gebruik maakt van Google Reader. Toen de app op de iPhone verscheen waren we behoorlijk positief over deze app en durfden we zelfs te stellen dat de positie van publiekslieveling Reeder in gevaar kon komen. Zover is het niet gekomen, maar Newsify biedt genoeg interessante functies om ‘m ook eens op de iPad te proberen. Het kost immers geen cent en je kunt met je al bestaande Google Reader-account aan de slag.


Newsify synchroniseert je feeds, leeslijst en gesterde items van Google Reader en toont de berichten vervolgens in een krantenlay-out of in een traditionele lijst. Je kunt vanuit de app RSS-feeds toevoegen en bewerken en het is ook mogelijk om offline berichten te lezen. Vanuit de app is een koppeling gemaakt naar Instapaper, Readability en Pocket (voorheen Read It Later) om interessante artikelen later nog eens rustig te lezen. Delen van artikelen kan op allerlei manieren, waaronder Facebook, Twitter, Delicious, Evernote, Tumblr en Pinboard.

newsify ipad

De update van Newsify (versie 1.2) biedt niet alleen aanpassingen voor de iPad, maar bevat ook een flinke lijst vernieuwingen en verbeteringen. Zo kun je voortaan het lettertype voor de schermvullende weergave van artikelen aanpassen aan je eigen smaak. De eerder genoemde mogelijkheid om artikelen bij Evernote en Readability op te slaan, is ook nieuw.

Na een paar weken Newsify-gebruik zijn we op de redactie inmiddels wel achter een nadeel van apps als Newsify: de mogelijkheid om alle artikelen inclusief afbeeldingen offline te kunnen lezen is best leuk als je een lange vliegreis moet maken, maar het slurpt ook behoorlijk wat opslagruimte op. Met de hoeveelheid feeds die ik volg, ben je al snel meer dan 1 GB door deze app kwijt. Desondanks: een aanrader als je nog geen Reeder gebruikt of liever een gratis app installeert.

Downloaden: Newsify (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2012, 14:30
Categorie Nieuws
Onderwerpen news, reeder
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.