BlindSquare wijst blinden de weg dankzij Foursquare check-ins

Blindsquare is een dienst die blinden helpt navigeren dankzij Foursquare check-ins. Het kan gebruikt worden tijdens het wandelen en reizen in het openbaar vervoer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

BlindSquare gebruikerHet inchecken op Foursquare kan leiden tot prachtige afgeleide toepassingen. Zo schreven we ooit over Lunchbox, waarmee je in één oogopslag ziet welke restaurants in de buurt de moeite waard zijn. Maar BlindSquare doet nu iets met Foursquare met een nog grotere maatschappelijke waarde. Deze app kan blinde voetgangers de weg te wijzen als ze over straat lopen of het openbaar vervoer nemen. BlindSquare maakt gebruik van Foursquare-data en combineert dat met de VoiceOver-functie die je op de iPhone vindt.

Foursquare heeft al 2 miljard check-ins wereldwijd en weet precies waar bepaalde locaties zich bevinden. Dit kan worden gebruikt om een locatiegebaseerde kaart van een stad te maken.

blindsquare iphoneTijdens het wandelen hoort de blinde gebruiker de straatnamen, adressen en locaties. Zo weet hij/zij meteen dat er een Albert Heijn in de buurt is en kan er naartoe navigeren. Zit je in de bus en worden de haltes niet omgeroepen, dan weet je soms niet wanneer je bij de juiste halte bent. Door naar BlindSquare te luisteren weet de blinde gebruiker welke locaties hij passeert en bij welke kruising de bus een bocht maakt.

De app is gemaakt door de Finse ontwikkelaar Ilkka Pirttimaa en kost €11,99. De prijs heeft te maken met het gebruik van Acapela’s spraaksynthese, waarvoor Pirttimaa een licentie moest afsluiten. Het ontwikkelen van de app kostte overigens maar een halfjaar. BlindSquare is ook geoptimaliseerd voor de iPad, maar het is praktischer om een iPhone te gebruiken. De interface van de app (zie hiernaast) waarop je de gewenste FourSquare-categorieën kunt in- en uitschakelen ziet er misschien wat bizar druk uit, maar dit kan ook met spraak worden bediend.

Downloaden: Blindsquare (€11,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2012, 17:08
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen blind, foursquare

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.