Neem foto’s vanaf je iPhone en krijg ervoor betaald met Gigwalk

Je kan geld verdienen door foto's te maken op de iPhone, tenminste als je in de Verenigde Staten woont. De iPhone-app Gigwalk betaalt je uit voor het vervullen van fotografische opdrachten.

Gigwalk voor iPhone opdrachtoverzicht geblokkeerde wegGeld verdienen met het maken van iPhone-foto’s? Het kan echt. Gigwalk is een website waarop je een opdracht kan geven voor een specifieke foto. Gebruikers van de applicatie zien de opdracht en kunnen er geld mee verdienen als ze een geschikte foto uploaden. Zie het zo: een bedrijf als TomTom ziet dat navigatiegebruikers al drie maanden een bepaalde weg niet meer in rijden. Dan kunnen zij de opdracht geven om de oorzaak daarvan op de foto te zetten. De fotografen met de hoogste reputatie krijgen de opdracht eerst, maar gaandeweg wordt ie voor iedereen zichtbaar. Je bouwt een reputatie (‘streetcreds’) op door meer opdrachten te vervullen. De applicatie laat in statistieken zien hoeveel foto’s je hebt geschoten of hoeveel teksten je hebt aangeleverd en wat die vervulde taken hebben opgebracht.


De applicatie is momenteel nog niet in de Nederlandse App Store te downloaden en dat komt simpelweg omdat hier nog geen opdrachten uitstaan. Gigwalk heeft vooralsnog alleen verzoeken in Los Angeles, Miami, Boston, Chicago, San Francisco, Philadelphia en New York City openstaan. Volgens Techcrunch leveren opdrachten tussen de 3 en 90 dollar op. Gigwalk heeft plannen om haar werkgebied uit te breiden, maar in hoeverre de Benelux daarvoor in aanmerking komt, is onbekend.

Nederlandse variant: Roamler

In Nederland is Roamler bezig om een soortgelijke dienst op te zetten. Roamler bevindt zich in betafase en heeft een wat bredere insteek. Naast foto’s maken kun je ook video’s opnemen, mensen interviewen of thuis op de bank vragen beantwoorden. Je moet bijvoorbeeld in de Albert Heijn een foto maken zodat het bedrijf weet of de groenteafdeling er wel volgens de voorschriften uitziet. Of een biermerk wil zien of een bierkoelkastje in de supermarkt wel op de juiste wijze wordt gebruikt. @RoamlerNL zoekt nog betatesters voor een grote test in juni.

Via Macnn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.