Magic Piano van Smule maakt pianospelen op de iPhone leuker

Magic Piano van Smule is nu ook op de iPhone te krijgen. De gratis app toont een piano in spiraalvorm of een reeks bolletjes die je moet tappen om muziek te maken.

magic pianoMagic Piano HD was een van de eerste apps op de iPad. De €2,39 kostende digitale piano van ontwikkelaars Smule is vanaf nu ook op de iPhone beschikbaar, gratis! Wel bevat de app in app-aankopen voor het uitbreiden van je songbook (small €3,99 en medium €7,99). Magic Piano heeft gekozen voor een iets andere aanpak dan de gebruikelijke piano-apps voor iOS. Je kunt een liedje spelen door op vallende lichtstralen te tappen.

Door op de maat op de bolletjes te tikken, maak je muziek. Het lijkt dus een beetje op Tap Tap Revenge, maar dan op een wat serieuzere manier. Je leert er niet mee pianospelen, maar kunt wel met weinig vaardigheden een leuk melodietje laten klinken. Standaard zijn er 3 nummers meegeleverd; de rest kun je verdienen door meer smoola-credits te verdienen (of te kopen). Er is ook een freestyle-modus waarbij je je creativiteit de vrije loop kunt laten.

magic piano iphoneMagic Piano bevat op de iPhone ook de bekende spiraalvormige piano waarmee je liedjes kunt spelen (zie foto hieronder). Ook daarmee kun je met weinig moeite al een goed geluid produceren. Er is keuze uit drie verschillende toetsenborden, waarbij alles even intuïtief en simpel is. Bij Magic Piano staat professioneel pianospelen niet voorop, maar lol hebben bij het maken van muziek. Helaas is het niet mogelijk om mee te spelen met de muziekbibliotheek op de iPhone. Wél is het mogelijk om via een wereldbol-interface te luisteren naar wat andere mensen wereldwijd aan het spelen zijn.

Downloaden: Magic Piano (gratis, met in-app aankopen)
Ook verkrijgbaar: Magic Piano HD voor iPad (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2011, 12:06
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, piano, smule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.