Nederlandse iPad-applicatie Gametron gaat games aanraden

De iPad-applicatie van Gametron brengt elke dag in ieder geval één gamereview naar de lezer. Verder houdt de app van Sanoma Media de aanbiedingen bij met push-meldingen op spellen die je in de gaten houdt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Gametron iPad app icoonDe website Gametron.nl brengt volgende week een eigen applicatie voor de iPad uit. In de toepassing van Sanoma Media kan je eenvoudig zien welke iPad-games er in de aanbieding zijn en welke tijdelijk gratis worden aangeboden. Ook zijn er korte reviews en screenshots van de besproken games te vinden. Gametron zegt zo’n 5 tot 10 recensies van iPad-games per week te publiceren. In een aparte lijst met aanraders kan je eenvoudig zien wat hun favorieten zijn. Een zoekfunctie maakt de app compleet.

Op de website van Gametron worden al langer pc-spellen verkocht en beschreven, maar dat is meer een winkel met een algemene beschrijving en klantenreviews, dan een database vol recensies. In januari verscheen er ook al een Gametron iPhone-app waarin elke week zo’n 15 games voor de iPhone en iPod touch worden beschreven en beoordeeld. ‘Kopen’ gaat zoals op de website niet direct, maar verwijst je als gebruikelijk door naar het spel in de App Store. Volgens Sander Stricker van Sanoma Media verschijnt er elke werkdag in ieder geval één recensie in de app.

De app zal ook push-notificaties hebben. Bij spellen kun je via een knop aangeven of je push-meldingen wilt ontvangen als ze in de aanbieding zijn. Dezelfde knop herbergt ook de functionaliteit om het artikel te delen via Twitter, Facebook of mail. In het laatste geval wordt de complete recensie verstuurd.

De Gametron iPad-app moet in de loop van volgende week in de App Store te vinden zijn en zal gratis worden aangeboden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2011, 12:43
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen game, muziek, sanoma

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.