iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlandse augmented reality-app Stiktu nu wereldwijd verkrijgbaar

De Nederlandse augmented reality iPhone-app Stiktu is nu wereldwijd te downloaden en niet alleen maar in Nederland. Met de applicatie van Layar kan je een virtuele sticker over de werkelijkheid plakken.

Stiktu iPhone iPod touch augmented reality van LayarDe Nederlandse applicatie Stiktu, afkomstig van het team achter de augmented reality-app Layar, is sinds gisteren wereldwijd verkrijgbaar voor de iPhone en iPod touch. De app waarin je een virtuele laag tekent op de werkelijkheid, is nu te downloaden in zowel de Belgische als de Amerikaanse App Store. Met de wereldwijde release is de creatieve toepassing ook onder handen genomen en geüpdatet naar versie 2.0. Je kan tekenen met nieuwe materialen en je wordt op de hoogte gehouden van nieuwe reacties.

Er is wel wat veranderd aan de applicatie sinds we er de eerste keer over schreven bij de Nederlandse uitgave december vorig jaar. Zo kan je al enige tijd reacties geven op de creaties van anderen. Op je profielpagina zie je terug wat de laatste updates zijn van je vrienden en de laatste reacties op jouw werk zijn. In andere tabbladen zie je je eigen laatste uploads en je eigen scans.

Stiktu feed van reacties en gebruikersDat laatste verdient even uitleg als je Stiktu nog niet kent: met de app kan je met de camera objecten scannen. Daarop kan je vervolgens een virtuele laag plakken. Als volgende mensen hetzelfde object scannen, zien ze jouw creatie er via augmented reality op verschijnen. Je scans is dus wat anders dan je creaties: het kan best zijn dat je een object hebt gescand maar zag dat er al andere creaties op verzonnen waren, waardoor je er zelf niet meer mee aan de slag gaat. Het leuke is dat de virtuele laag loszit op de werkelijkheid. In de app kan je eerder gemaakte Stiktu’s zien zonder dat je daarvoor het object hoeft te scannen. Door het beeld ingedrukt te houden, kan je de virtuele laag zo op de werkelijkheid verschuiven, zodat je ziet wat het idee is als je het object scant.

Met ingang van versie 2.0 is vooral de editor verbeterd. Er zijn drie nieuwe ‘kwasten’ voorhanden van verschillende diktes waarmee je een laag op de objecten kan kliederen. De kleurenkiezer is vernieuwd en je kan afbeeldingen die je toevoegt, voortaan wissen en uitsnijden. Tenslotte zijn er zes nieuwe lettertypes waarmee je je kan uitleven.

De laatste vernieuwing van Stiktu is er een ‘omdat het moet’: er is nu een flag-optie waarmee je kan aangeven dat een creatie ongewenst is. Blijkbaar was die optie voorheen, met alleen Nederlandse gebruikers, nog niet nodig…

Downloaden: Stiktu (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 13:55
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken
Onderwerpen augmented reality, layar, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.