Live Weer krijgt buienradar, wolkenkaart en satellietbeelden

De populaire iPhone weer-app Live Weer is geüpdatet en bevat nu een buienradar, wolkenkaarten en satellietbeelden. Met de twee eerste kun je wel tot een dag in de toekomst kijken.

Live Weer iPhone iPod touch buienradar iPhoneDe met enthousiaste gebruikersrecensies overladen weer-app Live Weer heeft een aanzienlijke update gekregen die de applicatie voorziet van kaarten voor het weer. Naast de plaatsnaam waarvan het weer wordt getoond, bevindt zich bovenin het scherm nu een knop waarmee je weerkaarten kan opvragen. Na de knop zie je automatisch een geanimeerde wolkenkaart, maar je kan ook kiezen tussen een satellietkaart en een regenkaart.

De kaarten bestrijken een andere tijd, waarbij de satellietkaart alleen naar het verleden kijkt. De wolken- en regenkaart tonen de verwachting tot 21 uur later dan het huidige moment. Net als de rest van de applicatie, passen de kaarten een interval van steeds drie uur toe. Je ziet dus de buienverwachting voor 14.00 uur, 17.00 uur, 20.00 uur en 23.00 uur. Daarmee is de applicatie wel wat minder nauwkeurig dan specifieke buienradars die tot twee uur in de toekomst kijken. Je ziet bovendien een kaart van Nederland, België en Duitsland erop, en dus niet zozeer alleen van je eigen locatie.

Live Weer temperatuur op hoofdschermVanaf nu heb je in Live Weer ook beschikking over een andere leverancier van de gegevens. Naar aanleiding van je eigen steekproeven, mag je bepalen of je liever vertrouwt op de gegevens van World Weather Online of de nieuwe van AccuWeather. Daarnaast zijn de snelheid en stabiliteit van de app onder handen genomen en zijn de beelden toegepast op het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad.

Live Weer was een relatieve laatkomer tussen allerlei met functies volgepakte weer-apps, maar wist mede met zijn fraaie uiterlijk toch vele gebruikers voor zich te winnen. In de applicatie bepaal je zelf welke gegevens je in beeld ziet en wordt de achtergrond gesierd door weeranimaties. Bovendien heeft de app een optie voor een app-badge waarmee je de temperatuur op het homescreen van de iPhone kan zien. De app verzamelde in Nederland reeds 4367 beoordelingen met een gemiddelde waardering van 4,5 ster.

Downloaden: Live Weer (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 16:20
Categorie Het weer
Onderwerpen buienradar, temperatuur, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.