FilmOn Live TV: gratis televisiezenders op de iPad

FilmOn Live TV voor de iPad is een applicatie waarmee je livetelevisie uit Engeland via een internetstream kan bekijken. De app is gratis, in tegenstelling tot de website die wel meer opties aanbiedt.

FilmOn voor de iPad headerAfleveringen van het nieuwe seizoen Top Gear op BBC Two zondagavond. Britse pop-rap crossovers op VIVA. En de laatste aflevering van de komedieserie Shameless op Channel 4. FilmOn Live TV brengt verschillende maar vooral Britse televisiezenders via een livestream al langere tijd op haar website, maar nu is de dienst ook beschikbaar voor de iPad en iPhone. De iPad-app ontbeert de opneem en On Demand-functies van de grote broer, maar daar staat een groot voordeel tegenover: de applicatie is gratis in gebruik.

FilmOn Live TV heeft aan de linkerkant van het scherm een zenderoverzicht en laadt rechts daarvan de beelden ervan. Tussen kanalen wisselen gaat net zo snel FilmOn voor de iPad screenshotals zappen, al is de beeldkwaliteit bij sommige zenders wat groezelig. Met een simpele pinch-to-zoom beweging verdwijnt het zenderoverzicht en kijk je in volledig scherm gratis en ogenschijnlijk legaal naar een van de televisiezenders in de app. In tegenstelling tot de website, heb je geen account nodig om dat te kunnen doen. Daar staat tegenover dat programma’s in SD-kwaliteit worden uitgezonden, terwijl de website (tegen betaling) HD-beelden biedt.

FIlmOn voor iPad BBC NewsOnder de zenders die je kan ontvangen zitten onder meer BBC, BBC Two, BBC Three, Channel 4, X-Treme Sports, Cultra, ComedyTime TV, Bloomberg, Motorz en nog veel meer. Ook zijn er non-Engelse zenders als Rai Sport, Dubai Sports en V Me. Het aanbod lijkt een allegaartje te zijn. Misschien zijn het wel gewoon de zenders die de voorkeur genieten van miljardair Alki David die achter FilmOn zit. Bij sommige zenders zie je overigens handig een programma-overzicht onder de TV-knop bovenin het scherm. Door op een programma te drukken zie je er meer informatie over.

Downloaden: FilmOn Live TV (gratis, universele app)

Tip van @thumper_konijn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2011, 15:32
Categorie Amusement

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.