iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederlands woordenboek Wordfeud verbeterd en uitgebreid

Wordfeud heeft zijn Nederlandse woordenlijst uitgebreid en aangepast. Hierdoor is het mogelijk om woorden met bepaalde leestekens alsnog op het speelbord te leggen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WordfeudDe ontwikkelaar van online Scrabble-spel Wordfeud heeft de handen ineengeslagen met het team achter open source woordenboek OpenTaal. Samen hebben ze de Nederlandse woordenlijst in de app uitgebreid en aangepast om beter in het spel te werken. Hierdoor is het niet langer een probleem om woorden met bijvoorbeeld een tremateken of apostrof te schrijven. Je hoeft hiervoor het spel niet te updaten.

OpenTaal is een open source woordenboek dat wordt geproduceerd en nagekeken door de bijbehorende community. Ze schrijven het volgende op Wordfeud’s blog:

De Nederlandse woordenlijst is gebaseerd op de woordenlijst 2.10 van OpenTaal. De lijst is verder aangevuld met een grote verzameling woorden die door de spellingcontrole 2.10 van dezelfde community worden goedgekeurd.

De nieuwe woorden zijn niet de enige verandering in de woordenlijst. Ook woorden met bepaalde leestekens erin verwerkt zijn aangepast om alsnog te werken in het spel. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om geeerd, zeeegel en taxis op het bord te leggen, terwijl je deze normaal gesproken schrijft als geëerd, zee-egel en taxi’s.

De woordenlijst in Wordfeud wordt vanaf een server beheerd, wat betekent dat je het spel niet in de App Store hoeft te updaten om gebruik te maken van de nieuwe en aangepaste woorden. Werkt een woord alsnog niet, dan raadt OpenTaal je aan om bij Taaltik te kijken.

Downloaden: Wordfeud (gratis)

Lees ook ons uitgebreide review van Wordfeud.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 3:36
Categorie Games
Onderwerpen nederlandse apps, woordenboek, wordfeud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.