Details over iOS 5’s Newsstand

In iOS 5 is Newsstand een van de nieuwste functionaliteiten. Hiermee download je automatisch de nieuwste edities van je favoriete tijdschriften en kranten. Website Poynter heeft een aantal details.

iOS NewsstandHet Apple-evenement van vanavond staat voornamelijk in het teken van de iPhone, maar ook iOS 5 wordt tijdens de keynote verwacht. De website Poynter heeft zich verdiept in één van de nieuwe functies, Newsstand. App-ontwikkelaars kunnen ervoor kiezen om van de service gebruik te maken, waarna hun app-icoon volledig van de homescreen verdwijnt en naar de Newsstand verplaatst wordt.

Ontwikkelaars van kranten- en tijdschriftenapps kunnen er zelf voor kiezen of ze wel of niet gebruikmaken van Newsstand. Apps die er wel voor kiezen hebben wel een flink nieuw pluspunt: deze zijn in staat om eens per dag automatisch een editie van hun uitgave op je iPad te downloaden. Hierdoor hoef je niet naar bijvoorbeeld de app van NRC te gaan om de krant ‘s ochtends binnen te halen.

Iedere app mag slechts een keer per dag zijn editie downloaden, om slechte batterijprestaties te voorkomen. Hoewel een abonnement op een blad benodigd is om automatisch bladen en kranten te downloaden, mogen gratis apps ook gebruik maken van de service.

Benieuwd naar meer details over Newsstand? Poynter bespreekt het uitgebreid.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2011, 18:00
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.