Nederlands iPad-magazine Filmtab gaat gratis verder

Het Nederlandse iPad-tijdschrijft Filmtab gaat vanaf vandaag gratis verder. In Filmtab lees je verschillende recensies, interviews en columns over de filmindustrie.

FilmtabAlle nummers van het Nederlandse iPad-magazine Filmtab zijn vanaf vandaag gratis te downloaden. Ook alle aankomende nummers zullen gratis worden aangeboden. Filmtab komt iedere maand uit en bevat verschillende filmrecensies, interviews en columns over de filmindustrie. Het is opmerkelijk dat Filmtab zijn prijskaartje laat vallen: uitgever Sanoma stopte onlangs nog met het verrijken van iPad-magazines VIVA en Autoweek.


Hoofdredacteur Ruben van Eijl stelt tegenover iPadclub dat Filmtab genoeg omzet kan maken via reclame-opbrengsten: “Onze kosten zijn sowieso niet zo hoog. Wij hebben een vrijwillige redactie van 12 gevestigde filmjournalisten en geen dure Woodwing-licenties.” Het blad werd voor het vervallen van de prijs verkocht voor €1,59.

Zowel het laatste nummer als vorige edities zijn gratis vanuit de app te downloaden. Je moet echter wel de app updaten voordat de gratis edities te vinden zijn. De update draagt ook een aantal kleine verbeteringen met zich mee, waardoor multimedia-items beter te bekijken zijn. Je moet de update installeren om alle media in pagina’s voortaan te bekijken.

Van Eijl laat aan iPadclub weten dat een retina-versie wordt overwogen. De app wordt hier echter flink zwaarder door, gezien magazines grotere afbeeldingen met zich mee moeten dragen. Op het moment is één magazine al ongeveer 550 MB. Van Eijl: “Wellicht brengen we twee versies uit. Een lichte en een retina-versie”.

Downloaden: Filmtab (gratis)

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.