Spam-applicatie Syn uit de App Store verwijderd

De iPhone-app Syn, die lange tijd spamberichten stuurde naar andere je Facebook-vrienden, is door Apple uit de App Store gehaald. De Facebook-applicatie is ook verbannen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

SynBegin april wist de applicatie Syn de verkooplijsten in de App Store in recordtempo te beklimmen. Veel gebruikers voelden zich achteraf echter bekocht: nadat je de app had geïnstalleerd en was ingelogd via Facebook, stuurde je een spambericht naar al je vrienden op het sociale netwerk. Deze boodschap riep al je vrienden op om de app ook te downloaden, een truc die waarschijnlijk voor de hoge positie in de ranglijsten zorgde. Op deze manier wist de ontwikkelaar op makkelijke wijze ontzettend vaak zijn app te verkopen. De dagen van Syn zijn inmiddels geteld: de app is uit de App Store verwijderd en ook de bijbehorende Facebook-applicatie is verbannen.

Syn had enkel een functie om foto’s en bepaalde Facebook-informatie te synchroniseren met je contacten op de iPhone. Nuttig, maar iets waar weinig iPhone-gebruikers de app voor nodig hebben: Facebook’s officiële app synchroniseert immers al foto’s met contactinformatie. De simpele functie bleek vooral een motivatiemiddel te zijn om je zover te krijgen in te loggen met je Facebook-informatie, waarna je automatisch je vrienden verzocht de app ook te installeren.

De app zorgde al snel voor boze gebruikers die massaal negatieve recensies schreven in de App Store, maar Apple liet Syn alsnog een lange tijd in de App Store staan. De op 16 maart uitgekomen iPhone-app kreeg in de tussentijd nog een update, die het mogelijk maakte om het automatisch verzenden van Facebook-berichten uit te schakelen. Dacht je hier echter niet aan, dan werden de berichten alsnog zonder waarschuwing verstuurd.

Heb je de app gekocht en wil je graag je geld terug, dan kun je proberen een verzoek in te dienen bij Apple. Hier gaat Apple niet altijd mee akkoord, maar de kans is groot dat ze inzien dat deze app echt een miskoop was. Hoe je geld terugvraagt lees je in de volgende tip op iPhoneclub: Geld terugvragen (refund) in de App Store.

Tipgever: @dirkdk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2012, 12:30
Categorie Uncategorized
Onderwerp spam

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.