Nederlands Film Festival heeft eigen iPad-app: NFF 2012

Het Nederlands Film Festival in Utrecht van 26 september tot en met 5 oktober 2012 heeft een eigen app voor de iPad en iPhone. In NFF 2012 kan je je eigen favoriete films markeren om ze eenvoudig terug te kijken.

NFF 2012 iPad-app met videospelerJe moet het welhaast hebben meegekregen in een reclameblok van de Publieke Omroep: het Nederlands Film Festival in Utrecht staat op het punt te beginnen. Vandaag wordt de aftrap gegeven en het festival duurt nog tot 5 oktober. In die tijd is er vooral veel ruimte voor vertoningen van films, en welke films dat zijn kan je nu bekijken in de officiële iPad-app. De nieuwe en minder nieuwe korte en lange films zijn altijd voorzien van informatie en beelden en soms ook trailers.

NFF 2012 hoofdmenuEr is een aparte pagina voorhanden die alle films met een trailer erbij op een rij zet, zodat je niet het omvangrijke totaaloverzicht hoeft te raadplegen op jacht naar de trailers. Zo zijn er nog meer sorteeropties in de app. Je kan alle films per evenement op de agenda bekijken en het is ook mogelijk om films te categoriseren op bijvoorbeeld het debuut van de filmmaker. Producties die je de moeite waard vind, kan je delen op Facebook en Twitter en markeren als favoriet om ze in een eigen overzicht terug te kijken.

Behalve informatie over de films, is de iPad-app gericht op de bezoekers van het festival. Je kan de locaties van de verschillende evenementen zien op de kaart en daarbij zie je meteen welke evenementen worden gehouden op een locatie. Een overzicht van dag tot dag is eveneens beschikbaar, naast de categorie nieuws die je in de app kan lezen.

Downloaden: NFF 2012 (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 11:54
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp film

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.