Cloudservice MediaFire brengt iPhone-app uit: 50GB gratis opslag

De cloudservice MediaFire met 50GB gratis online opslagruimte, heeft een iPhone-app uitgebracht waarin je mobiel bij je documenten en bestanden kan. Ook kan je foto's en video's naar de dienst uploaden.

MediaFire cloudopslag iPhone iPod touchDe online opslagdienst MediaFire heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch, waardoor je mobiel de 50 Gigabyte gratis opslagruimte van de dienst tot je beschikking hebt. Zoals gebruikelijk met opslag-apps op de iPhone, kan je vanaf de telefoon alleen foto’s en video’s uploaden naar de dienst. Wel kan je gangbare type documenten bekijken, audiobestanden beluisteren en kan je in de app de mappenindeling naar je hand zetten.

MediaFire menu met opties iPhoneDe toepassing van MediaFire laat je alleen inloggen in de applicatie, niet registreren. Het is de grootste misser qua gebruiksgemak van de app, die verder geen uitleg behoeft. Je ziet een overzicht van de mappen met bestanden erin, kan met pijltjes daar rechts van extra opties in beeld trekken als delen via e-mail, verplaatsen en hernoemen en dan heb je nog een centrale knop onderin. Die biedt toegang tot het uploaden van foto’s en video’s, een nieuwe map maken en eveneens bestanden verplaatsen. Een zoekfunctie door je gehele opslagruimte, maakt het af.

MediaFire is een relatief kleine naam in vergelijking met bijvoorbeeld Dropbox, en dat zie je vooralsnog terug in de integratie van iPhone-apps. Waar allerlei toepassingen direct toegang bieden tot opslaan in Dropbox, ontbreekt die mogelijkheid vooralsnog in MediaFire. Zo kan je bijvoorbeeld niet direct een document vanuit een tekstverwerker doorzetten naar de dienst. De tijd leert of app-ontwikkelaars bereid zijn MediaFire daarin beter te gaan ondersteunen.

Downloaden: MediaFire (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 11:51
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.