Nazza: automatische ritregistratie voor de iPhone met een kastje

De iPhone-app Nazza helpt je met het nauwkeurig bijhouden van je aantal gereden kilometers op de iPhone of iPad, dankzij een Blue Box GPS-doosje dat je in de auto kan inbouwen. Kilometerfraude is er niet meer bij.

Nazza GPS kilometerregistratie op de iPhoneEven je geheugen opfrissen: een week geleden schreven we over Km Assist, een applicatie die je kilometerregistratie tracht te versimpelen op de iPhone. In de reacties werd vooral één zorg geuit: ‘Kun je nog rommelen met de kilometerstand?’ Een methode waarmee dat zeker de nek om wordt gedraaid, is Nazza. Je zet een Blue Box ter grootte van een luciferdoosje in een auto die via GPS en internetopslag gegevens bijhoudt over de gereden ritten. Met de iPhone-app voer je zelf in wat voor een soort rit je rijdt.

Om Nazza te gebruiken, heb je een account nodig die verbonden is aan de Blue Box. Daarna zie je in de applicatie een overzicht van je gereden ritten. Per stuk zie je hoeveel tijd je eraan hebt besteed en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Zowel het vertrekpunt als de eindbestemming worden geregistreerd.

Nazza rit invoeren type reisTijdens het rijden laat de toepassing zien hoe je zuiniger en efficiënter kan rijden. Voordat je aan de rit begint, geef je de eindbestemming in. Die kan je opslaan onder een naam om die via het ingebouwde adresboek later nog eens te raadplegen. Je geeft ook aan of je een zakelijke of persoonlijke rit rijdt, of dat je met een klantbezoek bezig bent.

Voor de gebruiker van Nazza zijn er meerdere voordelen omtrent je gegevens in de applicatie. Zo kan je als accounthouder van de applicatie bepalen of de gegevens bijvoorbeeld inzichtelijk zijn voor de belastingdienst. Er is nog een voordeel dat kan compenseren voor het kilometersjoemelen: dankzij Nazza weet je door het GPS-doosje in de auto altijd waar je auto is, wat natuurlijk handig is bij eventuele diefstal.

De prijs van een Blue Box wordt niet verkondigd op de website van Nazza. Geïnteresseerden kunnen via e-mail een offerte aanvragen bij de verkoopafdeling.

Downloaden: Nazza (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 21:30
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerp kilometerregistratie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.