Klicks: kilometerregistratie-app met speelse bediening

Klicks is een speels en simpel vormgegeven kilometerregistratie-app voor de iPhone, met exporteer-functie naar spreadsheet.

Klicks Mileage Tracker iPhone headerLeuker kunnen we het niet maken, makkelijker wel? De nieuwe iPhone-app Klicks poogt een van de saaiste zakelijke klusjes die je uitvoert voor wat belastingvoordeel of eerlijkheid tegenover je werkgever op te leuken. Het is een kilometerregistratie-app waarin je nu eens niet allerlei lijsten met opdrachtgevers hoeft in te voeren en jezelf worstelt door allerlei menu’s. Je vult je bestemming in, de app berekent de route en vervolgens speel je met cirkels als je extra informatie wil invoeren. Je hebt geen GPS-lokalisatie nodig om de app te gebruiken.

Zodra je straat of plaats van bestemming wordt herkend, animeert de app vloeiend naar het menu met de cirkels. Onderin stuitert een balk in beeld die de rit tekstueel samenvat. In het Engels lees je er wat je startpunt- en eindbestemming is, op welke dag je rijdt en onder welke noemer de rit valt. Je ziet de totale afstand die je rijdt en ziet wanneer je terugrijdt. Al die gegevens kan je veranderen met de cirkels erboven.

Klicks kilometers iPhone Klicks kilometerregistratie doel iPhone

Vale kleuren

Klicks – Mileage Tracker, zoals de iPhone-app voluit heet, gebruikt nogal vale kleuren voor haar cirkels met functies, wat de app niet al te goed zichtbaar maakt. Centraal in beeld staat de Start- of de End-knop, maar je kan ook op Reason, Return, Distance en Date er omheen drukken om een andere cirkel centraal te plaatsen. Het bijbehorende menu wordt dan bovenin beeld geladen. Zo zet je de rit je snel op een andere datum, maar pas je ook de afstand aan of voer je een andere kilometerprijs in.

Redenen aanpassen

Redenen en kilometervergoedingen invoeren is de meest bewerkelijke optie van Klicks, en hij is nóg eenvoudig in gebruik. Er zijn standaard vijf opgegeven redenen met elk hun eigen prijs waaronder je ritten kan scharen. Je kan bij elke optie de kilometervergoeding aanpassen door op het bedrag te tikken, en de naam te wijzigen door daarop te drukken. Met een balk erboven voeg je extra redenen met een andere prijs toe. Die noemers waaronder je ritten schaart, zijn natuurlijk relevant voor de spreadsheet die je vanuit de applicatie mailt naar jezelf of opdrachtgevers. Daarvoor mag je ook even de instellingen in duiken, om daar Euro’s de juiste valuta te maken en miles om te zetten in kilometers. De overzichtspagina is helder op datum gesorteerd en laat compact de afstand, vergoeding, vertrekpunt en bestemming zien – maar is opnieuw in onbegrijpelijk vale kleuren uitgevoerd. Je kan op elke route vegen om te verwijderen, of tikt erop voor een route op de kaart.

Klicks kilometers vale kleuren Klicks instellingen

Kan makkelijker

Klicks gebruikt géén GPS-lokalisatie en is dus batterijvriendelijk, maar de kaart van MapQuest rekent niet altijd de meest logische route uit en daardoor kan je kilometrage afwijken. Helaas kan je achteraf geen gegevens meer aanpassen: dat kan op het laatst voordat je op de cirkel End drukt. Misschien handig dus wel daadwerkelijk je stuk te rijden, dan de gereden kilometers te bekijken en dan te checken of de app gelijk heeft. De app kan misschien niet leuker. Wel makkelijker.

Downloaden: Klicks – Mileage Tracker (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2013, 20:59
Categorieën Financiën, Zakelijk
Onderwerpen kilometerregistratie, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.