Pittaa: nieuwe Twitter-app voor iPhone met slimme timelines

De Twitter-app Pittaa voor de iPhone heeft twee leuke trucjes in huis. Het laat twee timelines naast je hoofd timeline zien; een met populaire tweets overladen met retweets, en een met personen waar je vaak op reageert.

Pittaa iPhone iPod touch Twitter-app meerdere timelinesHet is een van mijn grootste ergernissen van Facebook; dat de applicatie zelf wel even voor me bepaalt van wie ik al het nieuws wil lezen en wiens berichten weggemoffeld kunnen worden. Je kan het terugdraaien door handmatig aan te geven wie je interessant vindt, maar daarmee los je een probleem op dat er niet zou moeten zijn. De nieuwe Twitter-app Pittaa heeft ook zo’n timeline waarin je alleen de berichten ziet van mensen waar je vaak mee in de weer bent, maar pakt het nu wel handig aan: de timeline vervangt de normale timeline niet.

Zo heb je in de bovenbalk van de timeline in de nieuwe Twitter-cliënt drie knoppen. Hij staat standaard op de normale timeline, maar links daarvan kan je kiezen voor de ‘hot timeline’ en rechts ervan voor de ‘like timeline’. De eerste laat alleen tweets zien die in jouw timeline voorbij komen en die (meermaals) geretweet zijn. De like timeline is een ophoping van de twitteraars waar jij op reageert, die je mentiont of die je retweet. Zo kan je een natuurlijk filter krijgen van mensen die de interactie in je losmaken.

Verder is Pittaa niet zo bijzonder hoor. Hij is verkrijgbaar in een betaalde (€1,59) en gratis variant, waarin je reclamebalken ziet onderaan een tweetpagina. Pittaa doet vooral de echte basisdingetjes van Twitter: je hebt de timeline, mentions dm’s, lijsten en zoekfunctie met trends erop vermeld. Het grootste trucje is dat antwoorden op een tweet die je selecteert, uit zichzelf worden geladen, maar daar houdt het ook wel mee op. Pushberichten ontbreken, je kan geen mutefilters instellen en foto’s en links worden evenmin automatisch geladen mocht je dat willen. De app laadt tweets alleen bij een handmatige pull down to refresh, maar wel snel. Hij scrollt ook lekker soepel – maar een tweet versturen gaat dan wel weer gepaard met een ‘Connecting’ venster waardoor je even niks anders kan in de applicatie.

Ronduit apart is dat de tijdsaanduiding van minuten ontbreekt op Nederlandse iPhones. Nu hik je tegen een Aziatische aanduiding aan, waarbij je nog net aan de verschillende tekens kan zien of een tweet een aantal minuten of seconden geleden geplaatst is. Schrijnender is het, dat de App Store-screenshots wel degelijk laten zien dat de minuutaanduiding ook in het Engels kan, maar ik kan niet achterhalen hoe (anders dan de systeemtaal van de iPhone misschien). Pittaa is er nog niet klaar voor, maar het doet wel iets leuks.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 22:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.