Iedereen West-Vlaams: Vlaams leren spreken met iPhone-app

De iPhone-app Iedereen West-Vlaams bevat een lijst met woorden en uitdrukkingen in het Vlaams. Je kunt jouw kennis over de Vlaamse taal testen met behulp van een quiz.

Iedereen West-Vlaams iconHoewel Vlaams voor Nederlanders vaak goed te verstaan is, zitten er een aantal woorden in de Belgische taal die verschillen van het Nederlands. De iPhone-app Iedereen West-Vlaams probeert Nederlandse vakantiegangers voor te bereiden op een reis naar West-Vlaanderen. Zo bevat de app een lijst van uitspraken met geluidsvoorbeelden en kun je jouw kennis van het Vlaams testen in een quiz.

Iedereen West-VlaamsIedereen West-Vlaams bevat vier tabbladen: woorden, uitdrukkingen, test en info. De eerste twee bevatten de belangrijkste woorden en gezegden die je moet weten, waarbij ieder woord in een korte soundbite wordt uitgesproken. Bij ‘test’ kun je jezelf overhoren. In de quiz krijg je een woord of uitspraak te horen, waarna jij moet kiezen welke van de drie dingen er precies wordt gezegd. Na 20 vragen krijg je te zien hoeveel je er precies goed had. Het is helaas niet mogelijk om de score vanuit de app met die van vrienden te vergelijken.

De app is ontwikkeld in opdracht van de provincie West-Vlaanderen en lijkt vooral de provincie te promoten. Het info-tabblad bevat ook een korte tekst die de voordelen van de provincie en de bewoners aankaart.

Downloaden: Iedereen West-Vlaams

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2012, 20:38
Categorie Naslagwerken
Onderwerp vlaanderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.