Klout op de iPhone laat je pluspunten uitdelen en zoeken

De iPhone-app van het sociale netwerk Klout, waarmee je kan zien hoe invloedrijk je bent in sociale media, is vernieuwd en bevat nu de mogelijkheid om een +K uit te delen aan anderen.

Klout iPhone update K toekennenEen belangrijk gegeven voor de ene persoon, een verfoeilijk cijfertje voor een ander. De iPhone-app van Klout, een applicatie waarin je ziet hoeveel invloed je hebt op sociale media, is omstreden bij de iPhoneclub-lezers. Toch is de laatste update van de applicatie noemenswaardig. Het essentiële onderdeel van het sociale netwerk waarmee je ander een pluspunt kan geven op een specialisatie, is nu ook geïmplementeerd in de applicatie.

Klout K toekennen iPhoneJe deelt zo’n pluspunt (een +K) uit als je vindt dat iemand is gespecialiseerd op een bepaald gebied. Klout aggregeert naar aanleiding van gedrag op sociale media wat die specialisaties zijn en toont ze op een profielpagina. In de nieuwste versie van de app zie je op elke specialisatie een oranje knop staan. Als je die helemaal naar rechts veegt, deel je een ander een +K uit. Het is een elegante oplossing van de zo minimaal mogelijk gehouden applicatie.

Andere verbeteringen van Klout 1.5 zijn dat je nu op iemands profielpagina alle sociale netwerken ziet waarop diegene present is, maar de voorwaarde is wel dat die gebruiker de netwerken heeft gekoppeld aan Klout. Als je registreert via de app, moet dat via Twitter of Facebook en heb je geen mogelijkheid andere netwerken toe te voegen. Daarvoor moet je op de site zijn. Een andere vernieuwing is de zoekfunctie rechts bovenin, waarop je andere gebruikers kan zoeken aan de hand van hun Twitternaam. Tenslotte kan je nu met een grote knop in de instellingen uitloggen.

Downloaden: Klout for iPhone (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juni 2012, 13:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen invloed, klout, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.