iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

My Football Manager Online: Nederlandse voetbalmanager voor de iPhone

My Football Manager Online is een Nederlands online voetbal management-spel voor de iPhone en iPod touch. Spelers voetballen tegen elkaar en bepalen elke 15 minuten van een pot de opstelling en tactiek a la Wordfeud.

My Football Manager Online headerAls je voorspeld hebt dat 24 mei de dag is waarop de voetbalgekte op de iPhone officieel losbarst, moet je misschien ook maar eens wat wedjes op de wedstrijden van het aankomende EK gaan leggen. Na de vandaag eerder besproken uitgave van de AD.nl en HLN.be EK-apps en de bevestiging dat de NOS het EK gaat uitzenden vanuit haar app, is er nog een bijzondere voetbal-app uitgebracht. My Football Manager Online gaat niet over het EK, maar speelt qua timing wel in op de kriebels natuurlijk. Het Nederlandse spel combineert voetbalmanagement met een Wordfeud-achtige online multiplayer, waarbij spelersDe Nederlandse ontwikkelaar Supportware tekende eerder voor applicaties die livescores tijdens wedstrijden bekendmaakten, een mogelijkheid van apps die inmiddels zo ingeburgerd is als het weerbericht. Voor Supportware reden om een nieuw terrein aan te boren en de ambities te verleggen. Het resultaat werd een online spel in de trend van Wordfeud, Draw Something en Rumble. Maar dan met voetbal. Ontwikkelaar Koen Pijnenburg:

Voor ons is het een zeer ambitieus en gewaagd project. Het is een project waar veel kennis en ervaring in zit, die we in de vier jaar dat we voor iOS ontwikkelen, hebben opgedaan. We zijn helemaal klaar voor de groei van deze game.

My Football Manager Online werkt zo: een wedstrijd van 90 minuten is opgeknipt in 6 beurten, ofwel 15 minuten van een wedstrijd. De volgende 15 minuten van een wedstrijd breken aan als beide spelers eventuele wijzigingen hebben doorgevoerd. Je kan spelers wisselen, je opstelling aanpassen en je speelwijze veranderen: speel je lange ballen? Speel je snel over? Of wordt het tijd om tijd te rekken? Je kan je team op vier verschillende aspecten allerlei instructies meegeven. Als beide spelers Play Turn drukken, neemt de app even de tijd om het wedstrijdverloop te simuleren en bekijk je daarna hoe het volgende kwartier verloopt. Ondertussen kan je ook met je tegenspeler chatten.

In het online managementspel krijg je een team van willekeurige spelers voorgeschoteld. Je kan de namen van ze veranderen in het Team-tabblad. Het namen veranderen is een functie die dadelijk deel uitmaakt van een Premium in-app aankoop, maar de eerste dertig dagen voor iedereen beschikbaar is. Al in het begin het spel verzin je een teamnaam en stel je de kleuren en het logo van je team samen. Zo kan je echt met een eigen equipe aantreden. In het tabblad kan je spelers van positie verwisselen door ze aan te tikken en je kan met de Edit-knop de basis opstelling en speelwijze van het team aangeven. Dat wordt dan je standaard opstelling voor wedstrijden die je begint.

Daar zit in de eerste versie wel een naar foutje in. Om de standaardopstelling en speelwijze op te slaan, dien je na die veranderd te hebben meteen op het Home-tabblad te drukken voordat je verdere wijzigingen aanbrengt. Alleen dan worden de wijzigingen opgeslagen, laat Supportware aan iPhoneclub weten.

In het tabblad Rankings zie je het totaalklassement en hoeveel punten je hebt gehaald met je team. Het tabblad Messages geeft toegang tot (server)berichten en in-app aankopen die momenteel nog niet voorhanden zijn. Het tabblad Home is het belangrijkst: daar komen nieuwe uitnodigingen binnen voor potjes en kan je nieuwe wedstrijden starten. Ons vermoeden luidt, dat dat scherm wel eens heel druk kan worden. En in de toekomst wordt het spel nog een stukje aantrekkelijker. Pijnenburg:

Je kan straks ook eigen cups organiseren in de applicatie, dus in competitieverband tegen je eigen vrienden spelen. Dat zijn we nu aan het bouwen.

Downloaden: My Football Manager Online (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.