MrMovie: Nederlandse iPhone-app met bioscoopinfo

MrMovie is een Nederlandse bioscoop-app voor iPhone en iPod touch. De app toont de films die in heel Nederland draaien, ook bij jou in de buurt.

mrmovie iphoneDe Nederlandse bioscopensite MrMovie heeft dit weekend een eigen iPhone-app uitgebracht. De app laat je de actuele speeltijden zien van alles films die momenteel draaien in Nederland. Ook Pathé- en Wolff-bioscopen zijn in het overzicht meegenomen. Bij het opstarten van de app krijg je een zoekvak waarin je de gewenste locatie kunt invullen. Je kunt eventueel rondom je huidige locatie zoeken. Er verschijnt vervolgens een lijst met films in beeld. Wil je een specifieke film zien, dan tik je op het grote gele M-logo onderin beeld. Je kunt ook filteren op vandaag, morgen of later, een specifieke tijd of een alfabetische lijst van de films.

Kies je niets, dan laat MrMovie de films zien op basis van tijd. De interface van de app is eigenlijk heel simpel. Er is alleen een knop onderin het scherm en er zijn bovenin wat linkjes te zien waarmee je de selectie kunt veranderen. Een instructie is niet echt nodig. Het maakt de app wel erg gebruiksvriendelijk. Ga je het liefst niet naar een bepaalde bioscoop of heb je een favoriete bios, dan kun je dat ook aangeven in de voorkeuren. Je vinkt aan welke bioscopen je wel en niet wilt zien.

Klik je door naar het detailscherm van een film, dan kun je een trailer bekijken, een samenvatting van de film doorlezen, met een opsomming van genre, regisseur en acteurs. Daaronder zie je een lijst met bioscopen in de buurt, waarbij je meteen kunt zien wanneer de eerstvolgende vertoning van de film is. Ook extra info zoals 3D krijg je te zien. Kun je nog steeds niet kiezen, dan kun je aan de hand van een sterrenwaardering zien welke films het hoogst gewaardeerd worden. Een linkje naar sites als Rotten Tomatoes of IMDb heb ik niet in de app kunnen vinden. Dat is jammer, want het was een kleine moeite geweest. Wel geeft de app de IMDb-ranking door.

Downloaden: MrMovie (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 september 2012, 11:49
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen bioscoop, mrmovie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.