Move: A Brain Shifting Game: puzzelspel met maximaal aantal swipes

Move: A Brain Shifting Game voor iPhone is een nieuw puzzelspel waarbij je pionnen met een bepaald aantal swipes op hun plek moet krijgen.

MoveMove: A Brain Shifting Game is een strak vormgegeven puzzelspel met veel schuiven en vegen. Een beetje zoals Pudding Monsters, maar dan anders. Het basisprincipe van Move is om de gekleurde pionnen naar hun bijbehorende vakjes te schuiven. Hiermee kom je vooruit in het spel, maar je kunt zeker niet in het wilde weg gaan vegen. Ieder level heeft namelijk een limiet, het maximale aantal swipes waar je binnen moet blijven. Als het het om het aantal veegbewegingen gaat is er zelfs een ‘perfecte score’. Hoe dichter je die score kunt benaderen -drie swipes eronder is beter dan drie erboven- hoe dichter je bij het einddoel komt: drie sterren per level halen.

Een extra uitdaging in Move: als je op het bord veegt verplaatsen alle pionnen in die richting, tenzij een barrière of een andere pion dit voorkomt. Dat maakt het spelen extra lastig, omdat je onbedoeld gemakkelijk pionnen verplaatst waar je even niet op let. In ieder level kun je een hint opvragen als je vast zit. Tik hiervoor op de hintknop. In Move zitten 20 gratis hints, daarna moet je ze kopen via een in-app aankoop. 10 tips kosten €0,89, 110 tips voor €8,99, enzovoorts. Dit wil echter niet zeggen dat je het spel alleen met in-app aankopen goed kan spelen, want ook zonder heeft Move: A Brain Shifting veel kwaliteiten voor zich spreken. De interface, visuals, animaties en geluiden zijn erg plezierig en het spel is interessant genoeg om uren mee zoet te zijn.

level 2hoog level

Net als veel andere puzzelgames heeft Move allerlei levelpakketten. Aanvankelijk heb je slechts één kleur om mee te spelen, maar in de meer uitgebreide pakketten hebben levels maximaal vijf kleuren. Ook neemt de rastergrootte geleidelijk toe, van 3 bij 3 naar 5 bij 5. In Move zijn drie van de 12 meegeleverde levelpakketten gratis; deze bevatten ieder 100 levels. Extra levelpakketen kosten €0,89 per stuk.

Downloaden: Move: A Brain Shifting Game (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2013, 17:53
Categorie Games
Onderwerp puzzelgame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.