Morning: nieuwe dashboard-app voor iPad

Morning voor iPad is een nieuwe dashboard-app die iedere dag een mooie voorpagina van het weer, de verkeersinformatie, jouw agenda en het nieuws maakt.

Morning Morning wil ochtenden makkelijker maken. De nieuwe dashboard-app geeft een handig overzicht van allerhande informatie om te bekijken voordat je aan je dag begint. Zo hoef je ‘s ochtends minder verschillende apps te raadplegen. Op dit moment kunnen gebruikers zes beschikbare panelen of vakken vullen met gegevens als de datum en tijd, het nieuws, de beurskoersen, het weer, een countdown, het verkeer, en events en reminders (die zijn gekoppeld aan jouw agenda en herinneringen). Door het mooie design en de heldere interface heb je de app binnen no-time onder de knie.

Tik op een paneel en er verschijnen twee icoontjes. Met het vakken-icoontje kies je de gegevens die dat paneel moet weergeven. Kies bij een groot paneel bijvoorbeeld voor het weer, dan zie je meer gegevens dan alleen de temperatuur. Met het icoon van het zonnetje stel je de panelen eenmalig in. Je geeft bijvoorbeeld aan welke beurskoersen je wilt zien, en bij de verkeersinformatie waar jouw werk zich bevindt. Schuif het gehele dashboard een stukje naar recht om het kleurenschema van jouw customized voorpagina aan te passen.

Het nieuwspaneel is eigenlijk een newsfeed, met om de paar seconden ander nieuws. Dat betekent niet dat je heel snel moet lezen, door het scherm aan te raken kan je ook rustig lezen en scrollen. Je kunt zelf invullen welke nieuwsbronnen de feed moet weergeven en kunt kiezen uit 5, 10, 15, 20 of 25 berichten die elkaar afwisselen. Het nieuws ververst niet extreem snel, dus het is aan te raden om een groot aantal berichten te kiezen. Wat minder prettig is: de berichten in Morning zijn geen volledige nieuwsberichten, maar echt headlines; een kop en een eerste alinea van het bericht. Jammer genoeg kan je een bericht niet aanklikken om verder te lezen, en kan je het bericht op geen enkele manier delen.

Dashboard AmsterdamDashboard morning

Sommige gebruikers zullen Morning liefhebben om de simpele indeling, maar voor anderen biedt de app misschien te weinig mogelijkheden. Zo laat het agendapaneel alleen jouw afspraken van vandaag zien, terwijl het ook handig kan zijn om te zien wat er de komende dagen op het programma staat. En als je bijvoorbeeld niet geïnteresseerd bent in beurskoersen en het nieuws liever ergens anders leest zit je met een ongebruikt paneel. Dat is zonde.

Een alternatief voor Morning is Status Board. Die app is echter behoorlijk duur en heeft weer oneindig veel technische mogelijkheden, zoals tabellen en grafieken. Daar zal niet iedereen zin in hebben. Maar wie Morning nog even geduld gunt krijgt snel meer opties. Volgens de ontwikkelaars zitten meer functies, waaronder een wekker, absoluut in de koker.

Downloaden: Morning (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 11:49
Categorie Productiviteit
Onderwerpen dashboard, ipad, status

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.