Weathertron: weerapp voor als je van vegen houdt

Weathertron is een nieuwe weerapp voor iPhone waarin je met één veegbeweging de temperatuur, bewolking en neerslag van een tijdstip ziet.

Weathertron weerapp iPhoneVegen door het weer begint al bijna weer een bekend subgenre te worden binnen de weerapps. Solar Weather trapte ermee af: door naar beneden te vegen op het scherm, zie je aan de achtergrond hoe het weer verandert. Dat principe is ook geadopteerd door het Nederlandse YoWindow. Weathertron doet het net even anders. Je ziet de temperatuur, bewolking en neerslag op een dag meteen in één oogopslag. Je beweegt je vinger erover om te zien op welk tijdstip van de dag je precies zit.

Weathertron is afkomstig van Keming Labs, de ontwikkelaar die eerder de nét niet handige weerapp WeatherTable uitbracht op de iPhone. Die applicatie is bij deze uit de App Store gehaald. Keming Labs positioneert Weathertron dus als opvolger, en het is eenvoudig om te zien waarom. De applicatie is lekker eenvoudig in gebruik.

Twee vlakken

Het beeld in Weathertron is opgesplitst in twee vlakken. We beginnen bovenaan: daar zie je in een staafdiagram de neerslag, die licht op een neer beweegt om aan te geven dat het om een indicatie en geen exacte hoeveelheid gaat. Stippellijntjes geven aan wanneer er sprake is van een gemiddelde hoeveelheid neerslag en heftige neerslag. De kleur van de staafjes is bepalend voor het type neerslag: blauw bij regen, varianten wit en grijs voor sneeuw. De balk erboven toont de bewolkingsdichtheid: hoe witter, hoe bewolkter. Het onderste deel van het scherm toont de temperatuurlijn gedurende de dag. Je ziet de minimale en maximale waarde op een dag.

Weathertron temperatuur tijdstip op dag Weathertron weekvooruitzicht weer iPhone

Bediening

Het vegen met je vinger doet dan ook één ding: de tijdsindicatie geven. Bovenin de blauwe balk zie je hoe laat het is op je huidige positie, en aan de twee beeldvlakken eronder zie je dus hoe warm, bewolkt en regenachtig het is om bijvoorbeeld 10.51, 16.21 of 20.33 uur is. Met een tik in de centrale balk, schakel je naar dezelfde weergave voor morgen. Een tik bovenin de blauwe balk, geeft je tijden over het opgaan en ondergaan van de zon.

Met een knop rechtsonder biedt Weathertron wel een voorspelling voor op langere termijn. Daarin zie je voor de komende zeven dagen de staven van de minimum- tot maximumtemperatuur en het weertype middels een pictogram bovenin beeld. Met een schuifmenu onder een knop linksonder, benader je de instellingen en schakel je naar Celsius en een 24-uursklok in plaats van de Amerikaanse aanduiding. Daar voeg je ook nieuwe plaatsen toe.

Keuze

Op het gebied van gedetailleerde weerinformatie, laat Weathertron allerlei applicaties als Yahoo Weer, Live Weer, Weeronline en WeatherPro voor zich, en op het gebied van neerslag is de app weer niet zo handig als Regenmelding en andere buienradar-apps. Weathertron heeft als grote plus dat je in één oogopslag inzicht krijgt in het weer van een bepaald moment op de dag, maar of dat de aanschaf van weer een weerapp rechtvaardigt, is aan jou.

Downloaden: Weathertron (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2013, 12:54
Categorie Het weer
Onderwerpen neerslag, regen, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.