UPnP- en DNLA-client voor de Apple iPhone

Mobile Media Client doet UPnP-streaming voor iPhone

Een Java-ontwikkelaar heeft een UPnP-client voor de iPhone gemaakt, waardoor je eenvoudig naar streaming audio en video kunt kijken en luisteren.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Een Java-ontwikkelaar en iPhone-gebruiker is naar eigen zeggen al redelijk vergevorderd met een UPnP-client (Universal Plug-and-Play) voor de iPhone. Met UPnP wordt het mogelijk om streaming audio- en videobestanden te beluisteren en bekijken. De techniek is vooral bedoeld om de netwerkverbinding tussen een client en de mediaserver te vergemakkelijken, vergelijkbaar met Bonjour onder MacOS X.

UPnP- en DNLA-client voor de Apple iPhone

De Mobile Media Client, zoals de software is gedoopt, is nog in een vroeg stadium, maar is volgens de ontwikkelaar al “zeer goed bruikbaar”. De software is op open-source ontwikkelplatform SourceForge.net geplaatst, zodat anderen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling. Het voordeel van UPnP is dat vrij veel mediaservers al ondersteuning voor dit netwerkmechanisme bieden zodat je met je iPhone straks eenvoudig lekker naar muziek kunt luisteren en naar video kunt kijken zonder dat je deze eerst op je iPhone hoeft te zetten. Met de software moet het verbinden met deze UPnP-servers vanaf de iPhonenog gemakkelijker worden. Er is al voorzien in een speciale proxyconfiguratie waardoor je je eigen content ook via het internet kunt bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 20:30
Categorie Diensten
Onderwerpen mediacenter, video
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.