Minus: nieuwe Dropbox-concurrent met iPhone-app

Minus is een nieuwe aanbieder van online opslagruimte. De nadruk ligt op het uitwisselen van grote bestanden met vrienden en bekenden en veel minder op het synchroniseren en toegang verschaffen tot bestanden op meerdere apparaten, zoals bij Dropbox. Met 10 GB opslagruimte is Minus een interessant alternatief.

minus iconAls het om online opslag gaat, is Dropbox al zo’n beetje uitgegroeid tot de standaard. Talloze apps bieden al Dropbox-integratie aan, waarbij je bijvoorbeeld documenten die je hebt geschreven meteen kunt backuppen op Dropbox. Maar het kan geen kwaad om ook eens te kijken wat de concurrentie doet. Minus.com is een nieuwe dienst, die te gebruiken is op Mac, Windows, Linux en iPhone. Het bedrijf erachter is van oorsprong Frans en geeft gebruikers 10 GB gratis opslagruimte, heel wat meer dan de 2 GB die je standaard bij Dropbox krijgt. Je kun je online opslagruimte benaderen via de desktop of via een speciale iPhone-app.

Die is trouwens kortgeleden nog bijgewerkt. De nadruk bij Minus ligt op het makkelijk uitwisselen van bestanden met vrienden en kennissen. De bestanden mogen daarbij ook behoorlijk groot zijn, tot wel 2 GB per stuk. In vergelijking met Dropbox is Minus minder gespecialiseerd in het synchroniseren van bestanden, zodat ze op meerdere apparaten beschikbaar zijn. Daardoor lijkt Minus ook wel wat op een mobiele variant van WeTransfer, zodat je bijvoorbeeld muziekbestanden, video’s, documenten en een collectie foto’s snel kunt delen. De 10 GB opslagruimte die je erbij krijgt maakt het in ieder geval een interessant alternatief om eens te overwegen. Het aantal downloads en transfers is onbeperkt.

Downloaden: Minus (gratis)
Meer info: Minus.com

minus-iphone-app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2011, 13:22
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.