Leg je vaartocht vast met update van VaarWater

De applicatie VaarWater, die alle informatie biedt over het varen in en om Amsterdam, heeft een leuke update gekregen waarbij je een vaarroute kan vastleggen. Ook zie je nu de snelheid tijdens het varen.

VaarWater vaarroute vastgelegdVaarWater, een app die zich specifiek bezighoudt met het varen in en om Amsterdam, heeft een leuke update gekregen woensdag. De app wijst je nu niet meer alleen de weg door de hoofdstedelijke wateren, maar laat achteraf ook zien waar je langs bent gevaren. Net als bij bijvoorbeeld de hardloop-app Runkeeper, legt VaarWater je route vast met behulp van GPS. Daardoor kun je nu ook zien hoe ver, lang en snel je vaart.

Tour Tracker noemt VaarWater de optie waarmee je een vaarroute kan vastleggen. Nadat je een tocht voltooid hebt, kun je die natuurlijk ook delen op Twitter of Facebook.

Vaarroute afgelegd VaarWater iPhoneEen andere vernieuwing is de nieuwssectie met actuele berichten. Die schuilt onder de Info-tab en zit daar zo op zijn plaats, dat je je kan afvragen waarom de sectie er niet langer was. Hij past er prima tussen de al eerder aanwezige openingstijden van bruggen en sluizen, plaatsen om te overnachten, tankstations en trailerhellingen. Wat betreft het varen, heb je de mogelijkheid om andere boten op de kaart weer te geven of uit te zetten. De laatste verandering is dat de profieltab nu je eigen (gebruikers)naam weergeeft.

Je vindt in de app ook een overzicht van vaarregels en borden. De interessante punten (POI’s) kun je naar eigen inzicht in- en uitschakelen, er is nieuws over evenementen, vaargebieden, elektrisch varen en stremmingen. De app is er leuker op geworden met de toevoegingen, maar is helaas nog steeds alleen geldig voor Amsterdam en directe omgeving. Landelijke alternatieven zijn ANWB Waterkaarten en GekOpWater.nl, maar daarmee kan je geen vaartocht vastleggen en delen.

Downloaden: VaarWater (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2011, 17:33
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen amsterdam, Navigatie, watersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.