Mini-review: iEggs, gratis eieren gooien met Pasen

iEggs is een spelletje dat in verband met Pasen gratis te downloaden is. De graphics zijn mooi gemaakt en het is leuk om te spelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iEggsMensen hebben het vaak over de grafische kwaliteiten van Zen Bound, maar als je iEggs bekijkt is dat toch ook een grafisch hoogstandje. Omdat het bijna Pasen is, biedt ontwikkelaar Permeative Technologies deze game helemaal gratis aan.
In de game moet je proberen om eieren naar de top van een boom te transporteren. Op verschillende niveau’s vliegen vogels met mandjes voorbij. Op het juiste moment moet je het ei een niveau hoger gooien door op het scherm te tappen.

Valt het ei niet in een mandje van een voorbijvliegende vogel, dan ben je het kwijt. Als alle eieren op zijn is de game afgelopen. iEggs doet wel een beetje denken aan PapiJump, maar dan met eieren.

Hoe sneller je de eieren naar de top van de boom brengt, hoe meer punten je verdient. Bij iEggs komt het aan op een goede timing: je tapt op een willekeurige plek op het scherm zodra de voorbijvliegende vogel op de juiste plek is. In de onderste niveau’s van de boom is dat makkelijk, omdat de vogels na het vangen van een ei op dezelfde plaats in de lucht blijven hangen. Hoger in de boom blijft de vogel bewegen, zodat je rekening moet houden met de snelheid van twee vogels die elkaar tegemoet komen. Bij elke geslaagde actie win je punten; wanneer je het ei op een verkeerd moment omhooggooit en niet op een hoger niveau komt verlies je weer een paar punten. Tijdens het spelen hoor je vrolijke vogelgeluiden alsof je in het bos zit. Valt er een ei naar beneden, dan hoor je een luide plons.

Leuk om te spelen, zeker omdat mooi gemaakt is en nog gratis is ook. Heb je een goede score gehaald, dan kun je het onder vermelding van je naam op de wereldwijde ranglijst zetten. Een zekere Hoeba uit Nederland blijkt specialist in dit spelletje te zijn.

Info: iEggs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:22
Categorie Games
Onderwerpen game, pasen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.