Mini-review: Touring Mobilis, verkeersinfo voor België

Luk en Joppe tipten ons gisteren al over de nieuwe applicatie Touring Mobilis, waarmee je de verkeerssituatie in België in beeld krijgt. Wat is een beter moment om het uit te proberen, dan als de drukte van het paasweekend op gang komt? Om te kijken of je beter af bent met Touring Mobilis ben ik […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

In één oogopslag zie je de files in de buurt.Luk en Joppe tipten ons gisteren al over de nieuwe applicatie Touring Mobilis, waarmee je de verkeerssituatie in België in beeld krijgt. Wat is een beter moment om het uit te proberen, dan als de drukte van het paasweekend op gang komt? Om te kijken of je beter af bent met Touring Mobilis ben ik eerst maar eens op HLN gaan kijken naar de file-info: 14 kilometer staat er nu, een goed moment om Touring Mobilis op te starten!

De applicatie geeft niet aan hoeveel kilometer files er in totaal staat, maar het is meteen wel duidelijk dat het zeer gedetailleerd is: in elke regio zijn beduidend meer icoontjes te zien dan dat HLN op de website toont.


Via de knop i kun je naar de voorkeuren gaan en aangeven of je files, ongevallen, incidenten, werkzaamheden en/of snelheidscontroles wilt zien. Per regio kun je vervolgens met een pinchbeweging inzoomen om beter in beeld te krijgen of zich op jouw route problemen voordoen.

Dubbeltap je in de buurt van een stad op het scherm terwijl je ingezoomd bent, dan krijg je alle verkeersproblemen rond die betreffende stad te zien. Met een verversknop bovenin het scherm kun je zorgen dat de informatie weer wordt vernieuwd. Onderin het scherm zijn twee tabbladen zichtbaar: Kaart en Overzicht. Dat overzicht kan op een dag als vandaag erg lang worden, zeker als je alle verkeerssituaties hebt ingeschakeld. Slimmer is het daarom, eerst in te zoomen en pas daarna op een icoontje te tikken.

Om Touring Mobilis te kunnen gebruiken heb je een iPhone, iPhone 3G of iPod touch met iPhone OS 2.2.1 nodig. Het ophalen van gegevens werkt via elke dataverbinding, inclusief 3G.

Conclusie

Vergeleken met de verkeersinformatie-applicaties die je in Nederland kunt krijgen is Touring Mobilis nog wat beperkt, maar het gaat hier dan ook om een eerste versie. Er zit bijvoorbeeld nog geen functie in om je huidige locatie te bepalen en het is ook niet mogelijk om de laatste radio-verkeersinfo af te spelen. Het is te hopen dat de ontwikkelaars dit soort handige extra’s nog gaan overwegen. De prijs kan in ieder geval niet beter: de applicatie is gratis.

Info: Touring Mobilis

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 2:58
Categorie Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.