Minecraft: Pocket Edition voor de iPhone verschenen

Minecraft: Pocket Edition is zojuist uitgekomen voor de iPhone, iPod Touch en iPad. In de indiegame van Mojang moet je met behulp van spelblokken je eigen dingen bouwen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Minecraft: Pocket Edition: Levels worden door het spel automatisch gegenereerd.De iPhone-versie van de bekende indie-game Minecraft is vandaag verschenen voor de iPhone, iPod Touch en iPad. Het gaat om een universele app, wat betekent dat je hem maar één keer hoeft te kopen om hem te spelen op alle platformen. De game is geen letterlijke port van het origineel op de pc en Mac, maar een speciale variant die voor smartphones is ontwikkeld. Het spel kwam begin oktober nog uit voor Android.


In Minecraft: Pocket Edition vind je willekeurig gegenereerde levels, 36 verschillende spelblokken om mee te bouwen en een multiplayer-modus waarin je met vrienden op hetzelfde draadloze netwerk kunt spelen. Het is nog te vroeg om te zeggen wat er precies mist in het spel ten opzichte van het origineel op de pc en Mac, maar in de eerder uitgekomen Android-versie liepen er geen zombies door de spelwereld rond en mistte veel van de de spelinstellingen. Ook waren nieuwere toevoeging in de wereld zoals bepaalde natuurgebieden niet aanwezig. Een uitgebreide opsomming van missende features vind je op de Minecraft-wiki. Het moet nog blijken of de iOS-versie helemaal gelijk is aan het Android-spel, al zullen beide versies waarschijnlijk niet heel veel verschillen.

De iOS-versie van Minecraft lanceert vlak voordat het originele spel het daglicht ziet op 18 november. Tot nu toe waren er slechts een alpha- en een bèta-versie van Minecraft speelbaar, waar spelers toegang tot kregen als ze het spel alvast kochten. Dat is inmiddels meer dan 4 miljoen keer door spelers gedaan. Het origineel kun je alvast kopen via de Minecraft-website.

Downloaden: Minecraft: Pocket Edition (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 10:49
Categorie Games
Onderwerp minecraft
19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.