DePolitieZoekt voor iPhone: help de politie met boeven vangen

DePolitieZoekt is een nieuwe iPhone app van de politie, waarmee je mee kunt werken aan de oplossing van misdrijven. Er valt nog wel wat aan te verbeteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

depolitiezoekt-iconBoeven vangen kan vanaf nu ook met je iPhone. Politie Amsterdam-Amstelland heeft vandaag een nieuwe iPhone-app uitgebracht onder de titel ‘DePolitieZoekt’. De app toont foto’s en video’s van personen die betrokken waren bij onopgeloste zaken. Als gebruiker kun je meehelpen aan de oplossing van misdrijven. Je kiest zelf in welke regio je wilt zoeken. Heb je voorkeur voor inbraken of overvallen, dan kun je die betreffende categorie kiezen in de app.


de politie zoekt iphoneEen greep in de kassa van Praxis? Of een rekening geplunderd met een gestolen pinpas? Dankzij deze app kijk je mee en blijf je op de hoogte van lopende onderzoeken. De screenshots in de App Store beloven dat je niet alleen in de regio Amsterdam-Amstelland zelf kan zoeken, maar ook in Haaglanden, Hollands Midden, IJsselland, Rotterdam-Rijnmond en Twente. De werkelijkheid is iets magerder: Hollands Midden en Rotterdam-Rijnmond komen niet in de app voor. Er valt nog wel meer te zeggen over de app: de Volgende-knop werkt niet, de Terug-knop zit op een onlogische plaats en de app-naam op het Home-screen valt (terecht) ook niet in goede aarde. Je zou bijna denken dat een agent de app in zijn vrije tijd heeft ontwikkeld.

Downloaden: DePolitieZoekt (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 november 2011, 3:26
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen criminaliteit, misdrijf, politie
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.